MAJA CIGLENEČKI

‘Nisam razočarana što sam ispala, tempo je bio uistinu naporan. Ali imam svoje favorite...‘

‘Posebnu čar imaju afterpartyji, lijepo zaokruže odrađenu emisiju‘ - kaže Maja Ciglenečki nakon ispadanja u ‘Zvijezde pjevaju‘

Zvijezde pjevaju, Maja Ciglenečki i Stjepan Lach

 HRT

Premda su imali značajno bolju izvedbu nego u prošlom izdanju showa kada su od žirija zaradili "packe", Maja Ciglenečki i Stjepan Lach ispali su preksinoć iz daljnjeg natjecanja u "Zvijezdama pjevaju". U petoj emisiji izveli su pjesmu Parnog valjka "Javi se", što se pokazalo dobrom odlukom jer je par pokupio 33 boda od žirija. Međutim, na kraju su i ti bodovi, kao i glasovi publike presudili da sada oni na redu da napuste "Zvijezde.

Ipak, jutro poslije, radijska i televizijska voditeljica HRT-a uz koju se gledatelji razbuđuju u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska", kaže nije baš nimalo razočarana što ne nastavlja natjecanje.

image

Zvijezde pjevaju, Maja Ciglenečki i Stjepan Lach

Dario Njavro/HRT

- Na početku projekta priželjkivala sam stići do četvrte emisije, a ispala sam u petoj. Bio je užitak družiti se s ostalim natjecateljima, bilo je prekrasno iskustvo pobliže ih upoznati i zahvalna sam na pruženoj prilici. Međutim, tempo s probama i nastupima bio mi je uistinu naporan uz svakodnevne obaveze, tako da se iskreno veselim povratku u rutinu - odgovara Ciglenečki. Kući je stigla nekoliko sati nakon završetka showa, jer već tradicionalno ekipa emisije (i ne samo te) preseli se u obližnji prisavski kafić Domino.

- Posebnu čar imaju afterpartyji, lijepo zaokruže odrađenu emisiju! I ovaj put druženje smo nastavili uz pjesmu. I nismo se službeno opraštali budući da se družimo ponovno već za dva tjedna, u finalnoj emisiji - otkrila je voditeljica.

image

Zvijezde pjevaju, Maja Ciglenečki i Stjepan Lach

Dario Njavro/HRT

Sada kada sagledava svih svojih pet nastupa, najdraži su joj bili prvi i zadnji nastup (balada i Novi val).

- Te su mi pjesme najviše "legle" pa sam samim time i najmanje osjećala tremu. Mislim da smo tri pjesme između toga odradili u tonalitetu koji je pogrešan za moj vokal, što je rezultiralo i pojačanom tremom. A što se tiče kritika, nju nikada nije lako primiti, iako sam uvijek otvorena za konstruktivne savjete. Sve je to dio showa, bila sam toga svjesna i prije nego što sam zakoračila u ovaj projekt. Puno mi je značila podrška publike i mojih neumornih navijača, koji su mi stvarno dali vjetar u leđa - govori Ciglenečki, inače majka dvojice sinčića, jednogodišnjeg Leona i četverogodišnjeg Luke, koji je sada već dovoljno velik da prati mamine nastupe na televiziji.

- Luka me često gleda u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" pa je naviknut vidjeti me na ekranu. U početku mu je bilo fora gledati mamu kako pjeva, a kasnije se naviknuo pa nije puno obraćao pozornost - uz smijeh odgovara Ciglenečki.

image

Zvijezde pjevaju, Maja Ciglenečki i Stjepan Lach

Dario Njavro/HRT

Za kraj je pitamo tko joj je od preostalih parova favorit desete sezone "Zvijezde pjevaju", za koga navija?

- Svi su sjajni i jednako mi dragi! Međutim, od samoga početka smatram da su Gina Damjanović i Marko Braić van svake konkurencije. Uživala sam u svakoj njihovoj izvedbi i sigurna sam da ćemo ih gledati u finalu - prognozirala je Maja Ciglenečki.

U polufinale showa osim Gine i Marka, ušli su Areta Ćurković i Goran Bošković, Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca te Marina Orsag i Ivana Kindl. Najbolje ocjene žirija u sastavu Zorica Kondža, Danijela Martinović, Jurica Pađen i Marko Tolja, po tri desetke i jednu devetku, zaradili su Damjanović i Braić za izvedbu pjesme "Stine" Olivera Dragojevića te Kindl i Orsag koji je isti broj bodova osvojio za žestoku interpretaciju "Good Golly, Miss Molly" Little Richarda.

image

Zvijezde pjevaju, Maja Ciglenečki i Stjepan Lach

Dario Njavro/HRT

Kako je HTV ove sezone morao preskočiti jednu subotu "Zvijezda pjevaju", jer i njima je korona pomrsila planove, odlučeno je da će show imati umjesto planiranih osam, sedam epizoda. Sve drugo im je zbog programskih planova, baš kao i obaveza angažiranih bilo neizvedivo, pa će se veliko finale održati 7. svibnja. Njega će otvoriti tri finalista, ali će jedan od njih ispasti nakon dva kruga pjesama, da bi na kraju sučeljavanje preostala dva para trebalo iznjedriti pobjednika desete sezone ovog zabavnog spektakala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:06