ZLATNI STUDIO 2024.

Nina Badrić dobila čak dvije nominacije za Zlatni Studio: ‘Napokon izlazi moj novi album i velika turneja‘

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata za favorite

Nina Badrić

 Cropix

Pa zar opet ta Nina Badrić? - kroz smijeh pita višestruka osvajačica Porina, glazbenica koja emocijom, kvalitetom, sjajnim pjesmama i koncertima već tridesetak godina sja na našem glazbenom nebu. Vole je i publika i kritika, pa tako i glazbeni žiri Zlatnog Studija koji je od samih početaka najveće medijske nagrade redovito nominira među najbolje i najkvalitetnije glazbenike.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Nina ove godine u utrku za Zlatni Studio ide u čak dvije kategorije: u onoj za Najbolju pjevačicu, ali i u onoj za Pjesmu godine. Kako ona to doživljava?

- Što da vam kažem nego da imam samo veliku zahvalnost što postojim i trajem i što smo Petar Grašo i ja snimili pjesmu koju publika jednostavno voli. Urezala im se, kao i nama, u dušu i vjerujem da me je upravo ta pjesma ponovo dovela u nominacije među najboljih pet glazbenica - govori Nina koju pitamo je li joj draža nominacija za Pjesmu godine ili ona za Pjevačicu godine?

image

Nina Badrić

Lucija Ocko/Cropix

- Prije svega sebe smatram tumačem pjesama, odnosno interpretom, tako da mi uvijek jako puno znače nagrade za interpretaciju - iskreno kaže Zagrepčanka specifičnog glasa koja je pjevati počela još kao djevojčica. Njen glas nepogrešivo je među prvima prepoznao Dino Dvornik koji joj je kazao da ona jednostavno mora pjevati. Bio je, naravno, u pravu, pa u njenim pjesmama i hitovima poput ‘Čarobno jutro‘, ‘Znam te ja‘, ‘Dat će nam Bog‘, ‘Nebo‘, ‘Dani i godine‘... uživamo desetljećima.

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata. Postanite i vi pretplatnici premium sadržaja klikom OVDJE.

Tijekom svoje bogate i respektabilne karijere Nina je nastupala u arenama, brojnim koncertnim dvoranama, našu zemlju predstavljala je i na Eurosongu... Po čemu će pamtiti godinu na izmaku?

- Kako ide onaj vic… nisam završila na psihijatriji stoga godinu smatram uspješnom - kaže jedna od naših najduhovitijih pjevačica koja je u 2023. godini s dugogodišnjim prijateljem Petrom Grašom snimila bezvremenski hit ‘Nemoj‘.

- Od prvog upoznavanja, Petar i ja smo se prepoznali kao glazbenici i ljudi i sve ove godine uz divna druženja koja nas vežu razgovaramo o našem duetu. Jako volim njegov senzibilitet i naprosto se razumijemo oduvijek. Dogodila se prava pjesma i trenutak za nas, a možda smo napokon pronašli vremena da sebi ispunimo davnu želju - kazala je Nina uoči premijere ove pjesme.

image

Petar Grašo i Nina Badrić

Cropix

Kakvi su joj planovi za 2024. godinu?

- Napokon izlazi moj novi album i velika turneja, čemu se već sada radujem kao malo dijete - otkriva Nina.

image

Zlatni Studio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:30