ODGOVORILA NA SVE

Nikolina Pišek bijesna zbog srpskog tabloida: ‘Bolesnici. Sad natrag marš u pećinu iz koje ste izgmizali‘

Kao majka dviju djevojčica, pitam se - kuda ovo sve vodi?, među ostalim je napisala Nikolina Pišek

Nikolina Pišek

 Instagram/Nikolina Pišek

Poznata voditeljica Nikolina Pišek posljednjih je dana na društvenim mrežama otkrivala kako se useljava u svoju luksuznu, 1,7 milijuna eura vrijednu vilu u zagrebačkim Šestinama. Riječ je o nekretnini koju je kupila još s pokojnim suprugom Vidojem Ristovićem, a voditeljica je pokazala pratiteljima dio namještaja te unutarnje uređenje.

Srpski mediji nisu bili blagonakloni prema njoj pa su pisali da je vilu uspjela srediti zahvaljujući novom dečku, a to je itekako razbjesnilo poznatu voditeljicu. Odlučila se obračunati s njima putem društvenih mreža te više ne želi trpjeti laži i neistine.

Tako je jedan srpski tabloid napisao članak pod naslovom: "Nikolina Pišek ima novog dečka! Priznala sve, on joj je pomogao oko sređivanja vile: ‘Nisam imala dovoljno novca‘."

Pišek je odlučila odgovoriti na to.

"Alo, bolesnici, žrtve sje*anog balkanskog zaostalog mentaliteta u kojem žene ne mogu ništa same ako nemaju muškarca uz sebe. Nemam ništa načelno protiv muškaraca. Kao niti bilo koga drugog. Ali protiv bezumlja u kojem se svaki moj uspjeh pripisuje ‘misterioznom muškarcu‘ - imam. Bolesnici. Partner? Je li vam ikad palo na pamet da to može biti recimo - poslovni partner? Sad natrag marš u pećinu iz koje ste izgmizali", napisala je na Instagram storyju.

image

Nikolina Pišek

Instagram/Nikolina Pišek

Zatim je podijelila drugi članak istog srpskog tabloida, u kojem je naslov glasio: "‘Drugi ti sređuje vilu koju si kupila s pokojnim mužem‘: Brutalni komentari na račun Nikoline Pišek nakon što je priznala da ima dečka!"

Njima je odgovorila sljedeće: "Užasno žalim narod Srbije kojem se serviraju ovakve mizogine vijesti. Ovo nije protiv mene, ovo je sustavna metodologija kojom se podcjenjuju vaše majke, supruge, sestre, prijateljice... Targetiraju kao nesposobne da išta samostalno privrede i učine, i onda zlostavljaju ženomrzilačkim i seksističkim komentarima."

image

Nikolina Pišek

Instagram/Nikolina Pišek

Zatim je odlučila objaviti vlastiti komentar na cijelu situaciju.

"Kao majka dviju djevojčica, pitam se - kuda ovo sve vodi? I to pretežno gledajući medije - osobito u Srbiji, da budem potpuno precizna. Nemojte niti pokušavati ovu moju misao okarakterizirati kao nacionalizam. Jer odmah otklanjam te ideje. Pitanje šovinistički intoniranim i mizoginim medijima - imate li vi žensku djecu? Majke, sestre, prijateljice? Možda ste, što je još strašnije, i ženske autorice ovih sramotnih tekstova i sigurno i vas bole, ali nemate izbora? Budući da sustavno, i tekstovima, a još više dvosmislenim naslovima žene gurate u nišu u kojoj su one dobre dok su nečije, sigurno ‘kurve‘ kada nešto postignu, otpad kada su ‘šutnute‘ ili ničije... Bilo kakva druga opcija nije opcija. A meni je bolja budućnost naše djece jedina opcija", poručila je Pišek.

image

Nikolina Pišek

Instagram/Nikolina Pišek
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2024 08:43