Originalna najava koncerta

Nikad ne biste pogodili tko je ovo milo dijete: ‘Morali smo ga staviti u spot!‘

Koncert 11. listopada u Tvornici bit će prvi nastup uživo benda koji će izvoditi pjesme s prvih albuma Prljavog kazališta

Davorin Bogović s dosad, kako sam kaže, neviđenom stajlingom

 Privatna Arhiva/

Crno bijelim video-spotom za pjesmu ‘17 ti je godina tek - Remake‘ Prljavo kazalište na čelu s Davorinom Bogovićem najavljuje žestoki rock and roll koncert što će se 11. listopada održati u zagrebačkoj Tvornici. Bit će to prvi nastup uživo ovog benda koji će u Tvornici izvoditi pjesme s prvih albuma Prljavog kazališta.

- Za najavnu koncertnu snimku ‘17 ti je godina tek - Remake‘ odlučili smo se spontano na jednoj od prvih proba materijala koji smo pripremili za koncertne nastupe. Stvar smo snimili u studiju Croatia Records (koji će na snimati koncert i objaviti CD i DVD), onako na prvu. Pri ideji o obliku i sadržaju video broja bila je presudna činjenica da sam ja donedavno bio u fazi pisanja knjige ‘Priče iz Dubravnina‘ o Prljavom kazalištu, za koju sam pronašao stare, već zaboravljene fotografije vezane uz članove i povijest Prljavog kazališta. Te fotke smo animirali i uklopili u video broja, zahvaljujući montažerki Ivi Čaisa. Naravno da je Bogović iz svoje arhive iskopao neke njegove do sada neviđene stajlinge, pa valja napomenuti da fotografije ‘milog djeteta‘ u spotu prikazuju upravo do sada neviđenog ‘malog‘ Bogovića - kaže Tihomir Fileš, koji dodaje kako se u spotu pojavljuju već i u našim memorijama gotovo potpuno iščezle audio kazete i prastari prijenosni stereo uređaji, a sve to kako bi još više podcrtali retro ugođaj cijelog spota i vremena nastanka teksta originalne pjesme.

image

Davorin Bogović i njegov bend Prljavo kazalište

Darko Tomaš/Cropix

- Tako smo singlom ‘17 ti je godina tek - Remake‘ stilski nagovijestili smjer koji smo koristili pri obradi starih pjesama za naš novi koncertni repertoar, koji ćemo svi zajedno moći poslušati 11.listopada u zagrebačkoj Tvornici kulture - ističe Fileš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:17