DOMINIK I HELENA

Najbolji vratar na svijetu osvojio je suprugu duhovitošću: Zovu je hrvatskom Meghan Markle, a oboje su vrlo povučeni

Upoznali su ih zajednički prijatelji 2017. godine, a vjenčali su se u njegovom rodnom Zadru prošle godine u lipnju

Dominik i Helena

 Tomislav Kristo/Cropix

- Brzo smo kliknuli, no to nije bila ljubav na prvi pogled. Naša je priča započela prijateljstvom. Posebno me očarao duhovitošću, pogotovo zbog toga što je na prvu povučen, ne govori puno i zaista nisam očekivala da je toliko duhovit. On je napravio prvi korak - izjavila je jednom prilikom Helena Livaković, supruga našeg reprezentativnog golmana Dominika Livakovića.

image

Dominik i Helena

Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

Upoznali su ih zajednički prijatelji 2017., a nakon nekoliko mjeseci počeli su živjeti zajedno u stanu u blizini Dinamovog stadiona za koji Livaković brani od 2016. godine. Helena, djevojačkog prezimena Matić, i sama bila sportašica - dva desetljeća aktivno se bavila umjetničkim klizanjem, a karijeru je završila u klubu sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice 2017. godine. U svakom slučaju, Helena je od prvog trenutka, kao sportašica, bila svjesna svih napora i izazova koji donosi profesionalno bavljenje sportom. Ona se klizanjem prestala baviti kada je odlučila završiti studij na zagrebačkom Tekstilno-tehnološkom fakultetu, ali i usredotočiti se na vezu s Dominikom.

image

Helena iDominik Livaković

Luka Gerlanc/Cropix/

Par se zaručio u proljeće 2021., a vjenčali nakon pet godina veze u lipnju 2022. godine u katedrali Sv. Stošije u Zadru. Slavlje se nastavilo u luksuznom resortu u Petrčanima. Glazbenu zabavu gostima su donijeli Saša Matić i Petar Grašo na čiju su pjesmu "Jel ti reka ‘ko" mladenci otplesali prvi ples. Osim glavnih zvijezda večeri, mladenaca, na vjenčaju ih je bilo mnogo i među uzvanicima koji su slavili sa sretnim parom - od Luke Modrića i Matea Kovačića do Danijela Subašića i Domagoja Vide.

image


Vjencanje Dominika Livakovica s Helenom Matic

Luka Gerlanc/Cropix

Atraktivna brineta Helena pažnju javnosti prvi put privukla je tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018.godine, kada je dobila nadimak "hrvatska Meghan Markle", jer nalikuje supruzi britanskog princa Harryja.

Par živi povučeno, Helena je podrška suprugu na svim utakmicama, a podjednako tako i u njegovu nastojanju da ostvari svoj cilj i završi fakultet. Po mnogima najbolji vratar u svijetu, upisao je studij diplomacije i međunarodnih odnosa jer se želi time baviti jednog dana kada "objesi kopačke o klin".

Helena u rijetkim izjavama za medije uvijek naglašava kako su i ona i njezin suprug po prirodi povučeni i imaju uzak krug ljudi s kojima se druže, a najviše vole kada imaju prilike opušteno prošetati sa svojim psom. Isto tako, izjavila je kako bi za njim išla i na kraj svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 07:47