‘Mendolena i Matija‘

Mrletove ‘Priče o niŠČemu‘ postale dio kazališne predstave: ‘Ovo je najbolja i najiskrenija publika‘

Na praizvedbi predstave održane u osječkom dječjem kazalištu bili su i Mrle i njegova supruga Ivanka Mazurkijević

Mandolena i Matija

 Marko Zido/

Klinci su genijalni! Oni su najbolja i najiskrenija publika - kaže Damir Martinović Mrle čija je slikovnica ‘Priče o niŠČemu‘ postala dio dječje kazališne predstave ‘Mendolena i Matija‘.

Na praizvedbi predstave održane u petak u osječkom dječjem kazalištu ‘Branko Mihaljević‘, okruženi nasmijanim i oduševljenim klincima, bili su i Mrle i njegova supruga Ivanka Mazurkijević, autori glazbe za dvije priče iz slikovnice koje su našle mjesto u predstavi koja donosi priču o dvoje upornih tragača koji u vrijeme Božića nastoje otopiti slječkere, izbrisati lažni sjaj vanjštine i u sebi pronaći radost trenutka. Autorsko je to djelo dvoje veselih i talentiranih glumaca - Arete Ćurković i Gordana Marjanovića, koji su se ovom prilikom okušali i u režiji. Uz njih, predstavu autorski potpisuju i Mario Tomašević (kostimografija, scenografija), kao i Ivanka i Mrle, koji su zaslužni za glazbeni dio.

image

Mandolena i Matija

Marko Zido/

- Dok smo radili glazbu za ovu predstavu dobili smo inspiraciju za cijeli novi album ‘Kišni razdraganci 2‘, a to će izdanje uskoro biti objavljeno na digitalnim platformama, kao i na USB sticku, koji će u Rockmarku biti dostupan u paketu s pratećim prigodnim kartama - kaže Ivanka koja je skupa s Mrletom uživala na pretpremijeri predstave u prepunom osječkom kazalištu u kojem će se ovo djelo samo tijekom prosinca odigrati još 40 puta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2024 09:35