ŽIVOTNI ZAOKRET

Mirna Berend se nakon 20 godina vratila kući: ‘Odem u prirodu u pareu, kupam se gola...‘

Petrinjka danas živi po svom i uživa u tome. Najviše je veseli boravak u prirodi. ‘Odem u pareu, gola, plivam. Nema nigdje nikoga‘
Mirna Berend
 Andrija Lucic/Cropix

Bivša televizijska voditeljica Mirna Berend (54), jedno od najprepoznatljivijih televizijskih lica na ovim prostorima, nakon 20 se godina vratila u svoju rodnu Petrinju, donosi RTL televizija.

Bivša se voditeljica svojevremeno zaklela da se u svoj rodni grad neće nikada vratiti. Bilo je to 1995. godine, kada je ušla u oslobođenu Petrinju i vidjela da su od njezinog doma ostali samo pročelje i drvo.

"Toliko mi je to tada bilo teško i bolno da sam rekla da se više nikada u životu neću vratiti i doista, nikad više nisam autom ni krenula prema tom kraju. Sve do jednog Lovrenčeva prije par godina nakon puno njenih poziva, odlučila sam se susresti sa radošću i sa svom tugom", rekla je za RTL.

Prijateljica Martina Štefanić, s kojom danas danas dizajnira šešire, pomogla joj je u odluci da se vrati u svoj rodni grad. Berend kaže da su nastavile su gdje su stale, kao da se nikad nisu rastale.

Berend danas živi na brdu iznad Petrinje, a društvo joj prave kućni ljubimci. U Zagreb, gdje i dalje ima stan, odlazi kad mora.

"Na dan 54. rođendana koji je bio nedavno, 4. srpnja sam pomislila i tvrdim da nikada u životu nisam bila sretnija nego sada. Znam da to može izgledati kao floskula i da mlade žene, djevojke ili bilo tko tko me sada gleda može pomisliti: 'Ma daj, priča gluposti, ona je radila na televiziji i bila popularna i slavna, nosila najljepše haljine, radila svoj posao i tad je bila sretna.' Ne, sad sam najsretnija", rekla je Berend.

Petrinjka danas živi po svom i uživa u tome. Najviše je veseli boravak u prirodi. "Odem u pareu, gola, plivam. Nema nigdje nikoga, vratim se. Postoje dani kada s nikim ne progovorim ni jednu jedinu riječ i uopće mi to ne nedostaje", dodala je.

Puno preobraćenje je doživjela kada je došla do knjige znanja i ušla u duhovni program. Nakon što je dva puta prepisala 686 stranica te knjige, postala je solarna učiteljica koja sada ima svoje učenike i njih podučava toj knjizi.

"Ja više nisam žena ovoga svijeta. Meni je ovaj svijet dao sve ljepote koje je mogao, ali i ružnoće. Ja više nisam žena ovoga svijeta. Ja od ovog svijeta više ne tražim ništa. Ja sada služim čovjeku i čovječanstvu kao solarna učiteljica knjige znanja. Ja sam sluga, ja služim. Ne bi dalje ulazila u to, ali mi je sasvim dovoljno da kažem da to duhovno znanje i rad na toj knjizi traje već osam godina, koju sam dva puta rukom prepisala. 686 strana da bi postala solarna učitelj. Donijela potpunu promjenu, način na koji gledam svijet, sebe i sve što se dešava", zaključila je Berend.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 01:26