ANDREJ PLENKOVIĆ

‘Milanović se ponio kao politička kukavica. Nije imao hrabrosti ući pošteno, fer i muški u utakmicu...‘

Predsjednik HDZ-a sudjelovao je na predstavljanju kandidata s liste HDZ-a u Zaprešiću.

Andreja Plenković

 Vanesa Pandzic/Cropix

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković sudjelovao je zajedno s ostalim kandidatkinjama i kandidatima na europskim izborima s liste HDZ-a na predstavljanju kandidata u Zaprešiću, prenosi N1.

Iskoristio je tu prigodu da se devet dana uoči izbora okomi na oporbu i predsjednika Zorana Milanovića.

- Milanović je još jednom kršitelj Ustava koji je veliku reputacijsku štetu nanio instituciji predsjednika i kojeg smo teško porazili i koji je doveo izbore za Sabor na rub regularnsoti. Ponio se kao politička kukavica, nije imao hrabrosti ući pošteno, fer, muški u utakmicu, nanio je štetu jatacima iz SDP-a, licemjerna ljevica koja je osvojila jedan mandat više nego Bernardićev SDP, rekao je premijer Andrej Plenković.

- Milanovića kao strica i Grbina kao netjaka, kojeg ću 9. lipnja izbaciti s dužnosti predsjednika SDP-a, porazili smo 17. travnja, rekao je.

- Oni koji su do jučer tražili iskru u oku Domovinskog pokreta, a sad kad je ta ista stranka složila Vladu s HDZ-om, sad glume branu najcrnjoj desnici. Licemjeri koji su svoju politiku detuđmanizacije demonstrirali jučer kad, osim rijetkih iznimaka, nisu poštovali Dan državnosti. Za razliku od njih HDZ je poštovao. Oni sad prepisuju Milanovićev model ponašanja. To će ih voditi do daljnjih poraza na hrvatskoj političkoj sceni. On je taj koji krši Ustav i u vanjskoj politici. Osramotio nas je, to se politički vidjelo na njegovoj izoliranosti na međunarodnoj sceni. Potpuno je nerelevantan. Za hrvatske građane je sreća što postoji Vlada koja Hrvatsku drži na pravoj strani morala, za razliku od njega koji bi nas svrstao u ruski kamp i nepovratno nas osramotio na međunarodnoj sceni. Siguran sam da se hrvatski narod neće dvaput zabuniti. Tu postoji samo kompleks, zavist i kršenje Ustava, to je biračima jasno, zaključio je premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2024 18:17