IZGLEDA SJAJNO!

Mila Elegović (53) zablistala u HNK u seksi crnoj kombinaciji: ‘Dobila sam jedan mudar savjet kojeg se držim‘

U petak navečer u HNK-u je plijenila sve poglede na praizvedbi baleta ‘Hamlet‘ u crnoj seksi kombinaciji

Mila Elegović

 Instagram/Mila Elegović/

Sve to što vidite mogu zahvaliti centimetrima mog života i savjetima koje mi je prije tridesetak godina dao legendarni Branko Blaće Bleki - kaže Mila Elegović koja je u petak navečer u HNK plijenila sve poglede na praizvedbi baleta ‘Hamlet‘ autorskog rada Lea Mujića, gdje se pojavila u crnoj seksi kombinaciji koja je otkrivala više nego zavidnu liniju glumice koja je u lipnju, čini se nevjerojatno, navršila 53 godine.

image

Mila Elegović

Lucija Ocko/Cropix

U čemu je tajna tako dobrog izgleda, pitamo Milu koja uz smijeh kaže:

- Jednom davno, kada sam imala 26 godina, Branko Blaće, čuveni dugogodišnji član kazališta Komedija koji je bio u braku s mojom obožavanom balerinom Vesnom, kazao mi je: ‘Slušaj, mala, važno je da sačuvaš svoju figuru. Sada možeš igrati sve što poželiš, ali ako figuru sačuvaš do 40-te, moći ćeš i dalje igrati što želiš, a ti želiš biti na sceni‘. Ja sam dobro čula to što mi je rekao i donijela odluku da ostanem u tim svojim gabaritima. Otuda dolazi i priča o centimetrima, jer prije svake nove uloge, dok se rade kostimi, naša krojačica u Komediji izmjeri me svojim krojačkim metrom koji pokazuje da sam dosljedna. To, jasno, ima svoju cijenu: ja svakog dana vježbam, trčim po Maksimiru, hodam u prirodi... Kada sam imala 30 godina kineziolog Zoki Simikić odveo me u teretanu i godinama sam tamo vježbala, sve do korone, kada sam vježbanje nastavila doma sama, uz pomoć besplatne aplikacije zahvaljujući kojoj postaješ fit u 30 dana - otkriva Mila, koja dnevno vježba tridesetak minuta. Uz to, pazi i na prehranu:

- Jedem sve, ali u umjerenim količinama. Dakle, neću u sebe utrpati 10 ćevapa nego ću ih pojesti 3. Zahvaljujući svemu tome ja uspijevam u tome da se nikad ne udebljam više od dva kilograma od svoje standardne težine, a ako vidim da sam pretjerala s hranom, par dana dodatno pripazim. To je vječna dijeta i vječna borba, ali to mi omogućuje i da u predstavi kazališta Komedija ‘Važno je zvati se Ernest‘ Oscara Wildea u režiji Ivana Plazibata igram Lady Bracknell - kaže Mila koja se s pravom ponosi svojim vitkim tijelom.

- Ja znam da tako neću izgledati dovijeka. Ali, dok mogu, zašto ne? - govori glumica koja, u obranu svojih vršnjakinja koje ne izgledaju tako savršeno, naglašava kako ona nije majka.

- Ja sam svoj život umjesto obitelji posvetila svom pozivu, umjetnosti. Ja sam single lady, nisam mama i ne vjerujem da bih, da sam drugačije odlučila, mogla toliko vremena posvećivati sebi i provoditi sve ovo što godinama radim da sam imala djecu i da sam obiteljske obaveze morala usklađivati s poslom. Prema svim ženama koje sve to uspijevaju osjećam duboko poštovanje - priznaje Mila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 02:01