SENNA M.

‘Meni je ovo ravno Nobelovoj nagradi! Heidi Klum? Nakon upoznavanja, maknuo sam se i igrao solitaire‘

Senad Galijašević, poznatiji kao Senna M., dobio je Emmy za postignuća u inženjerstvu, znanosti i tehnologiji

Senna M

 Boris Kovacev/Cropix

Dobiti Emmy za postignuća u inženjerstvu, znanosti i tehnologiji za mene je ravno Nobelovoj nagradi - kaže Senad Galijašević, koji je u našoj zemlji još uvijek itekako poznat po svom umjetničkom imenu Senna M. što ga je imao devedesetih godina kada je zahvaljujući hitovima poput ‘Beba malena‘, ‘Tuc-tuc‘, ‘16 godina‘, ‘Indijanac‘... vladao dance scenom. Glazba je sada odavno tek dio njegove prošlosti, a prije petnaestak godina pronašao se u novom poslu, za koji je i nagrađivan, a njegove kamere i rasvjeta koriste se na setovima svjetski poznatih serija i filmova, poput ‘Igre prijestolja‘, ‘Vikinga‘ ‘Rat zvijezda‘...

- Trenutačno se moje kamere i rasvjeta koriste na filmu što ga u Los Angelosu snima Heidi Klum, kao i u akcijskom trileru što ga je u Trstu radila Halle Berry. Zahvaljujući ovom poslu imao sam prilike upoznati mnoge slavne glumce i uvjerio se kako su najveći među njima uistinu skromni, dragi i jednostavni ljudi - govori Senad koji se ne da impresionirati slavnim imenima.

- Svi mi samo radimo svoj posao, najbolje što možemo. Recimo, tijekom snimanja filma o Heidi Klum, dok su mnogi trčkarali oko nje, ja sam se nakon upoznavanja maknuo sa strane, a kad sam se uvjerio da je sve u redu što se tehnike tiče, počeo sam igrati ‘solitaire‘ - uz smijeh otkriva čovjek koji je u posao s kamerama koje kupuje i NASA krenuo iz nekog svog inata.

- Nikad prije se nisam bavio tehnikom, nisam razmišljao o kamerama i rasvjeti, ali kad sam počeo razmišljati, vidio sam da to mogu napraviti bolje - govori Senad koji je u ovaj posao stupio i zbog razočarenja na podvojene reakcije na njegove pjesme. Jer premda ih mnogi i dan danas pjevuše, u vrijeme kada nisu silazile s top ljestvica dio kritičara nemilice je satirao Sennu M. i njegove uratke, što je njega jako povrijedilo.

- Ja sam emotivac, ja sam samo želio da moje pjesme svi pjevuše, da se svi zajedno veselimo... S kritikom sam se još i mogao nositi, ali jako me smetalo medijsko žutilo koje je vladalo na našoj sceni i odlučio sam se maknuti od svega toga. I onda se dogodilo da mi se otvore neka nova vrata - govori nekadašnji glazbenik koji nagradu Emmy skupa s s ostalim vrijednim nagradama koje je u životu osvojio, drži u skladištu svoje kuće. Emmy za postignuća u inženjerstvu, znanosti i tehnologiji u suradnji sa StYpe, hrvatskom tvrtkom, osvojio je, kaže, još u rujnu, a ovo priznanje potaknulo ga je na nove pothvate što će ih ostvariti u, kako ističe, magiji lijepih slika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:24