NA NJEGOV ROĐENDAN

Matija Vuica objavila posljednju pjesmu svog voljenog Jurice: ‘Cijeli život u jednu suzu stane...‘

‘Odabrala sam današnji datum za predstavljanje jer danas, 24. rujnaz, je poseban datum - rođendan Jurice Popovića‘, poručila je Vuica

Matija Vuica i Jurica Popović

 Livio Andrijic/Cropix

Kreatorica i glazbenica Matija Vuica na društvenim je mrežama predstavila posljednju pjesmu svoje ljubavi, Jurice Popovića. Skladbu je objavila na rođendan glazbenika koji nas je napustio u prosincu.

‘Suza je voda, a voda predstavlja svijest, a svijest nam daje spoznaje i znanje. Ipak, ja i dalje znam da ništa ne znam. I dalje se mučim s mnogim pitanjima na koje ne znam odgovore kao što se, pretpostavljam i svi drugi s time muče.

U tom kontekstu je ova pjesma obavijena s prikladnom lirikom i zvukovljem.

Ne znam od kuda dolazim ni kamo idem, ali znam da će putovanje biti i dalje jako zanimljivo...‘ Ovim je riječima moj Jure želio opisati i približiti vam ovu pjesmu, a ja sam odabrala današnji datum za predstavljanje jer danas, 24. rujna je poseban datum - rođendan Jurice Popovića. Slavim današnji dan onako kako bismo ga zajedno slavili, uz glazbu koju je stvarao i kojoj je posvetio cijeli svoj život. Nije bilo u planu da ja predstavljam novi singl, al` čovjek snuje, a nebo određuje. Ovo je pjesma s posljednjeg albuma ‘Preslagivanje‘, spot je završio i pospremio u kompjutor s namjerom da ga objavi kada dođe vrijeme za njega. I eto, sada je to vrijeme kad u metežu misli pronalazim ljepotu i utjehu, toplinu, ljubav i zahvalnost za svaku notu i pjesmu koja mi je ostavljena u naslijeđe... I sve to mi daje snagu s kojom mogu na svaku barikadu - kaže Matija Vuica, citirajući stihove iz pjesme svog životnog partnera koji ju je prerano napustio:

‘Cijeli život u jednu suzu stane,

Iza sebe vidim samo polomljene grane,

Cijeli život u jednu suzu stane,

U tišini zbrajam te potrošene dane...‘

Spot je sniman u proljeće 2023. na vuglenicama u Sv. Ivanu Zelini. Autor teksta, glazbe i aranžmana je Jurica Popović; snimao, miksao i koproducirao je Mihael Blum. Masterizirao je Goran Martinac, a prateći vokali su Jadranka Krištof, Matija Vuica, te Dragan Brnas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 10:38