POTPUNO ISKRENO

Lejla Filipović o majčinstvu i suprugu Tariku: ‘Išla sam roditi kao da idem vaditi zub. Sad je muž loš policajac‘

Lejla Filipović gostovala je u je ovotjednoj epizodi podcasta ‘Mame kod Lane‘ voditeljice Lane Gojak Bajt

Lejla Filipović

 Instagram/Lejla Filipović/

Poznata majka uz koju se lijepe brojni epiteti, Lejla Filipović, gošća je ovotjedne epizode podcasta "Mame kod Lane" voditeljice Lane Gojak Bajt. U ovoj epizodi, Lejla je podijelila svoje bogato iskustvo majčinstva, karijere i djetinjstva, odgovarajući otvoreno na sva pitanja.

Lejla je odrasla u Dubrovniku, uz dvije sestre, okružena ženama koje su bile ključne figure u njenom životu. "Nas tri smo jako povezane uz majku", prisjetila se Lejla. "Koliko god mi je bilo teško odrastati bez oca, kada stavim to sa strane, imala sam jako lijepo djetinjstvo", priznala je.

image

Lana Gojak i Lejla Filipović

Siny Bayt(Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)/

"Bila sam jako zrela i nisam se plašila imati djecu. Ja sam išla roditi kao da sam išla vaditi zub", kazala je kroz smijeh. Obje trudnoće su joj bile bez komplikacija, no dojenje joj je predstavljalo veliki izazov. "Prvi put sam imala osjećaj da sam ja bila kriva što nisam mogla dojiti. Za drugo dijete sam išla i na tečaj, opet mi se dogodio neuspjeh. Bila sam očajna", otkrila je Lejla.

Istaknula je i kako žene trebaju znati da nisu loše majke ako ne mogu dojiti ili ako ne žele. Lejla je iskreno progovorila i o svojim porodima. "Prvi put sam rodila za tri sata, ali na drip. Koliko god sam imala dobro iskustvo s porodom prvi put, i dalje nisam zaboravila na bol tako da sam drugi put uzela epiduralnu", ispričala je.

Govoreći o svojoj djeci, Lejla naglašava koliko je važno postaviti granice, ali i zadržati otvorenost u komunikaciji. "Uvijek smo tu za njih, ali i dalje treba znati da smo mi roditelji, a ne prijatelji", rekla je. Lejla je kazala i da su ona i njezin suprug, Tarik, uspostavili balans između roditeljske discipline i prijateljskog odnosa.

"Ja sam bila stroža kada su bili mlađi, trenutno je Tarik loš policajac", kazala je. Lejla i Lana su se također dotakle još tema o odgoju. "Njih danas najviše odgaja društvo i društvene mreže, danas je teško odvesti dijete na pravi put. Uvijek smo tu za njih, ali i dalje treba znati da smo mi roditelji, a ne prijatelji. Nemamo tabua, ali o nekim temama ne pričamo. Oboje smo vodili one neugodne razgovore s njima, kada mi se povjere, pazim da ih ne izdam i da ne kažem nikome od njih", zaključila je.

Lejla i Tarik u braku su već 17 godina, a tajna njihove uspješne veze je, kako je kazala Lejla, ljubav, poštovanje i kompromis. "Ljubav je uvijek na prvom mjestu, ali poštovanje i kompromis su ključni, uz razumijevanje", objasnila je.

Ova je epizoda "Mame kod Lane" ispunjena intimnim i inspirativnim pogledom u život Lejle Filipović, njene izazove i radosti majčinstva te balansiranje između profesionalnog i privatnog života koju je moguće poslušati na podcast platformama poput Spotifyja, Applea i Googlea te na YouTubeu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2024 13:04