NOVA GLORIA DONOSI

Kolinda Grabar-Kitarović: ‘Više nisam ranjena vučica, nikome se ne opravdavam. Reći ću vam i gdje je Jakov‘

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otkrila je i zašto je na javnim događanjima gotovo nikad ne prati suprug Jakov Kitarović

Kolinda Grabar-Kitarović

 Biljana Blivajs/Cropix

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ne miruje. Članica je Međunarodnog olimpijskog odbora te je se često može vidjeti na svjetskim konferencijama i sastancima na vrhu.

U intervjuu za Gloriju otkrila je kako sada izgleda njezin užurbani život, a pritom je citirala stihove jedne od njezinih najdražih pjesama, rock balade ‘Vučica‘ Emine Arapović: ‘Ja živim po svom, što mi donese svaki dan, sama i svoja, nikom se ne opravdavam.‘

"Samo što više nisam ranjena vučica. Sada sam neovisna i svoja. Nisam članica ni jedne stranke i radim ono što doista volim", rekla je 54-godišnja Grabar-Kitarović za Gloriju.

Istaknula je i da posao u MOO-u radi volonterski te da nema tu nikakve velike zarade, ali je zato prošle godine zbog posla posjetila 40 gradova i četiri kontinenta.

"Svega nekoliko tjedana provela sam u Hrvatskoj - i to ne u komadu", govori bivša predsjednica koja i ove godine planira brojna putovanja.

image

Kolinda Grabar Kitarović

Instagram/Kolinda Grabar Kitarović

Otkrila je i zašto je na javnim događanjima gotovo nikad ne prati suprug Jakov Kitarović.

"Nije se volio, a ni dandanas se ne voli eksponirati. I kad sam bila predsjednica, dužnost domaćina supružnika nekog dužnosnika shvaćao je vrlo ozbiljno. Mnogo se pripremao, informirao i sudjelovao u kreiranju programa. Ne zna se mnogo o tome zato što je samozatajan i ne želi da se o njemu govori. Mnogi su ga molili za intervjue, ali bio je principijelan i nikad nije pristao", ispričala je za Gloriju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 10:47