VELIK INTERES

Jutarnji doznaje: Let3 ponovno će na Doru! Otkriveni i drugi izvođači koji će se boriti za plasman na Eurosong

Na Doru 2024. prijavljene su 203 skladbe, dakle, iznimno je velik interes za ovo natjecanje

Koncert grupe Let 3

 Goran Mehkek/Cropix

Let 3 ponovo juriša na Eurosong! Kako neslužbeno doznajemo, riječki rockeri sinoć su par minuta prije ponoći, kada je završavao natječaj za Doru 2024., poslali svoju prijavu za HRT-ov izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije.

Damir Martinović Mrle to nam nije želio ni potvrditi ni demantirati.

- Prijavili smo se? Zar stvarno? - u svom stilu poručuje Mrle iz Osijeka, gdje danas u Dječjem kazalištu Branko Mihaljević promovira ‘Mrletove priče o niŠČemu‘, kao dio predstave ‘Mendolena i Matija‘ u kojoj glume Areta Ćurković i Gordan Marijanović, a za koju je sa suprugom Ivankom napisao glazbu.

Pjesma s kojom će Let 3 nastupiti na Dori, naravno ako prođe strogi sud žirija koji zasjeda već sljedećeg tjedna, nije inspirirana ovom predstavom, nego je to nešto sasvim novo, originalno i nečuveno, kažu nam izvori iz Rijeke.

Nešto sasvim novo na Dori će pokazati i Ivan Dečak i njegova Vatra.

- U 2024. godini, u kojoj 25. svibnja na zagrebačkoj Šalati na velikom koncertu slavimo 25 godina postojanja benda, odlučili smo poslati pjesmu i na Doru. Dosad smo nastupali na raznim mjestima: svirali smo u avionu, u Domu sportova, u KD Lisinski, ali još nikada nismo bili na Dori, pa smo odlučili i to isprobati. Pjesma koju smo poslali na natječaj nije tipična za Vatru, u njoj po prvi puta koristimo mandolinu, neke elektroničke zvukove, kao i zvukove prirode - otkriva Ivan Dečak.

image

Grupa Vatra

Nina Celio-cega/

Na Doru želi i njegov kum Aljoša Šerić sa svojim Pavelom.

- Dora je najgledaniji televizijsko glazbeni spektakl, super platforma za promociju pjesme. Naši prijatelji iz Detoura i Leta 3 lani su nam pokazali da su svi glazbeni pravci dobrodošli na ovoj manifestaciji, da se na Dori mogu čuti i skladbe kakve mi radimo i kakve volimo slušati - kaže Aljoša Šerić i nastavlja:

- Pratim Eurosong i primjećujem da tamo najčešće pobjeđuju tzv. ekstremne pjesme, a skladba što sam je pisao za Doru nije takva. To je jedna lijepa pop numera, baš dobra pjesma i nadam se da će se dopasti ljudima - govori glazbenik.

image

Aljosa Šerić, Pavel

Marko Todorov/Cropix

Osim njega u utrku za Doru svojim pjesmama kreću i veteran naše glazbene scene Ibrica Jusić, Daniel Popović čiju ‘Džuli‘ obožavatelji Eurosonga i danas rado pjevuše, grupa ET s energičnom pjevačicom Meri Andraković koja se lani natjecala na Dori, Lana Mandarić koju smo donedavno gledali u RTL-ovom ‘Superstaru‘, koprivnički folk-rock bend Ogenj čiji pjevač zagovara zabranu abortusa...

image

Ibrica Jusić

Bozo Radic/Cropix

- Na Doru 2024. prijavljene su 203 skladbe, dakle, iznimno je velik interes za ovo natjecanje. Od ponovnog pokretanja Dore 2019. godine, ovo je dosad natječaj na koji je došlo najviše prijava, što pokazuje da je zanimanje za Doru svake godine sve veće, naročito hrvatskim autorima i izvođačima. Idućeg tjedna HRT-ov žiri odabrat će 24 pjesme koje će se boriti za titulu predstavnice Hrvatske na Eurosongu , te 4 rezervne pjesme u slučaju nemogućnosti nastupa ili odustajanja finalista - kaže Tomislav Štengl, urednik Dore koja će se, kako neslužbeno doznajemo, održati 24. veljače najvjerojatnije u Opatiji. Kako sada stvari stoje, prije toga Dora će imati dvije polufinalne večeri, a u samom finalu, 24. veljače, doznat ćemo tko putuje na Eurosong u Švedsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 08:46