NAŠ DIZAJNER

‘Jednoj sam triput radio vjenčanicu, triput se razvela! A otkrit ću vam i najgori styling sa Dore...‘

Istaknuo je da smo, gledajući cijelu regiju, najbolji i da Hrvatska ima najbolje dizajnere


Modni dizajner Ivica Skoko 

 Marko Miscevic/Cropix

Poznati i uspješni hrvatski modni dizajner Ivica Skoko gostovao je na Top radiju i dao svoje viđenje modne scene kod nas, one na ulicama gradova, ali i u nastupima na glazbenim spektaklima, prenosi Slobodna Dalmacija.

Istaknuo je da smo, gledajući cijelu regiju, najbolji i da Hrvatska ima najbolje dizajnere. Kao izazov je istaknuo činjenicu da su se ugasile nekada popularne platforme koje su se bavile modom.

"Mi smo dizajneri prepušteni sami sebi, ali kako se kaže, najjači opstaju“, zaključio je Skoko.

O tome kako gleda na zagrebačku uličnu modu, rekao je:

"Ja sam dizajner koji radi visoku modu, radim vjenčanice, radim modu za scenu, izvođače, glumice, crveni tepih. Što se toga tiče, volim unikatnost, volim da je to isključivo rađeno za tu osobu, da je to posebno, da uistinu kada se neka glumica, pjevačica pojavi na festivalu, dodjeli nagrada ili nekom eventu i ostavi sve bez daha, to je ono u čemu ja uživam.

image

Modni dizajner Ivica Skoko

Marko Miscevic/Cropix/Cropix

Ovo što se nudi po dućanima i kako se Zagrepčanke danas oblače, to je sve copy paste i to je sve doslovce kao da dođeš ispred izloga i kažeš ‘skini mi ovo s lutke‘ i to kupiš. Platežna moć je, nažalost, takva kakva je, pa profitiraju oni dućani koji su jeftiniji i koji imaju tu neku pomodnu odjeću koja dobro izgleda, pa ljudi mogu nešto iskombinirati s onim što imaju doma.

Na žalost, nitko nema u zadnje vrijeme neki svoj poseban stil, što bih volio i što je bilo prije desetak, dvadeset godina. Danas to možeš vidjeti samo u Berlinu, Amsterdamu i tim malo većim gradovima koji su u boljoj mogućnosti od nas“ - ocijenio je poznati hrvatski modni dizajner.

Pričajući o mladenkama za koje kreira haljine, Skoko je otkrio jednu nesvakidašnju zgodu:

"Imam iskustvo gdje sam radio jednoj mladenki, koja se razvodila, tri puta vjenčanice, pa sam joj rekao: Ajde molim te, četvrti put promijeni dizajnera!“, rekao je Skoko kroz smijeh.

image


Modni dizajner Ivica Skoko

Marko Miscevic/Cropix

Skoko će i ove godine biti angažiran na domaćem izboru za pjesmu Eurovizije.

"Svake godine kažem ‘neću više‘ i svake godine ostvarim suradnju. Ovo mi je 15. godina na Dori... “ - rekao je Skoko i otkrio kako ovogodišnja Dora pada baš na njegov rođendan.

Ove godine Skoko brine o stylingu glazbenika Borisa Štoka.

"Ima predivnu pjesmu koju su napisali Irci, pjeva na engleskom jeziku, spremamo nešto baš jako lijepo, spektakularno, drugačije, minimalistički, ali s jako puno elemenata koje će, nadam se, publiku zaintrigirati“, rekao je poznati dizajner.

Na pitanje može li i scenski kostim bitno utjecati na plasman, odgovara:

"Itekako! Recimo, prošle godine, djevojke koje su imale etno pjesmu su bile jako loše odjevene i imale su jako loš scenski nastup i to ih je koštalo pobjede, jer su bile veliki favoriti od strane publike, bez obzira na Let 3. Nema pravila, ali što se tiče nastupa, scene, tu se puno više gleda, možda čak više nego na samo pjevanje.

Ima izvođača koji apsolutno ne znaju pjevati, čuješ da falša svaku drugu i na kraju pobijedi“- ocijenio je Skoko.

O Letu3 je ispričao:

"Let 3 sam odijevao za Antivalentinovo prije par godina. Ja sam ih obuo u štikle prvi, tako da su me ‘pokrali‘ sada na ovoj Dori (smijeh), ma šalim se! Volim Let3, s njima sam u jako dobrim odnosima.“

Otkrio jeo što je njemu bitno na glazbenim natjecanjima, poput Dore:

"Nekako sam ja ona stara škola Ksenije Urličić, jer sam nekako s njom startao s 19 godina. Ja volim pjesmu, meni je bitna pjesma, super je kostim, scenografija, skakanje, ali pjesma je prva.

Sad je favorit Baby Lasagna, sve je to super, vidim da mu Eurosong fanovi već rade fan page, super, daj Bože da nas visoko odvede i da dobro kotira, ako pobijedi. Ali recimo, meni je draža pjesma od Eugena "Tišine“.

Ivica Skoko je otkrio i kako priprema samostalnu reviju koja će se održati 19. veljače u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:41