MARTINA STJEPANOVIĆ

Jedna od najljepših hrvatskih glumica ima važnu ulogu u hit seriji: Redateljima ne znam reći ‘ne‘

‘Uvijek je lijepo i ugodno čuti pohvale, ali ja sebe jednostavno ne doživljavam na taj način‘
Martina Stjepanović
 Joanna Paciorek

Nova serija "Dar Mar" Nove TV brzo je dobila široku publiku. U seriji čija se radnja odigrava u fiktivnom gradiću Dizmovo, važnu ulogu ima i mlada glumica Martina Stjepanović. Ova Slavonka za koju mnogi kažu da je jedna od najljepših i najseksi glumica mlade generacije glumi pomalo egocentričnu zavodnicu Suzanu Brkljaču Knežić.

Martina otkriva kakve uloge voli, što radi kada joj nedostaje Slavonija i što misli o društvenim mrežama.

Recite nam nešto o njoj? Suzana je glavna 'zlica' u seriji.

Ne bih baš rekla da je prava 'zlica', nije pakosna niti zlonamjerna. Jednostavno je okrenuta sebi i ne mari previše za mišljenje drugih, niti razmišlja o tome kako njeni postupci mogu utjecati na nekoga. Uvjerena je da može napraviti sve što njoj odgovara i tako se i ponaša. Čak i kada uvidi da je svojim postupcima nekog povrijedila, ispričat će se, ali za nju ta pogreška ne predstavlja veliki problem. Ona živi u trenutku, ne zamarajući se posljedicama.

Kako ste zadovoljni prvim reakcijama publike?

Gledanost se u prvom tjednu pokazala dosta dobrom. Nadam se da ćemo svoju publiku uspjeti i dalje zadržati i da ćemo donijeti sadržaj koji će se publici svidjeti.

Je li teško raditi u uvjetima koronakrize ili je sama činjenica da se radi u ovim za umjetnička zanimanja vrlo teškim vremenima dovoljna da čovjek bude zadovoljan?

Nije teško dokle god se može raditi, kad se ne može raditi, onda nastaje problem. Ja sam iznimno zahvalna i sretna da kao slobodnjak i dalje imam priliku raditi. Nadam se da će se situacija što prije promijeniti i postati pogodnija za sva umjetnička zanimanja.

Od 2016. godine, od serije 'Kud puklo da puklo' intenzivno ste angažirani na tv projektima. Žene koje ste glumili su vrlo različite. Je li vam, recimo, draža Lidija iz serije 'Na granici' ili Jelena iz 'Drugog imena ljubavi'?

Volim sve te uloge i njihove različite karaktere. Svakoj novoj se veselim jer znam da me čeka nešto nepredvidivo, neponovljivo i nepoznato. Ako bih ipak morala izdvojiti neke koje su mi posebno drage, bile bi to one koje su me najviše zabavile i pružile mi puno prostora za igru, a to bi bile Goga iz 'Čiste ljubavi' i Lidija iz 'Na granici'.

Kako se pripremate za nove uloge, kako 'ulazite' u lik?

Sve ovisi o tome što sve sačinjava taj lik, što radi, koje su njegove karakteristike, čime se bavi, kako postupa u danim okolnostima, u kakvom je odnosu s ostalim likovima... Pa mogu reći da sve počinje prvo istraživanjem i prikupljanjem svih informacija vezanima uz taj lik.

Komedija ili drama - što vam više paše?

Podjednako volim i jedno i drugo, pogotovo ako govorimo o dobrom komadu i ugodnom procesu realizacije. Dobar tekst i okruženje u kojem radim sigurno mogu utjecati na to da mi ono što igram bolje paše, pa bila to komedija ili drama.

image
Martina Stjepanović
Nova TV

Mijenjali ste frizure i boje kose i očito je da se ne bojite promjena. No, kakvi ste sami sebi najdraži?

U početku me bilo strah promjena, jer se privatno nisam previše igrala dužinom i bojom kose. Zapravo prvi put sam obojala kosu tek za potrebe snimanja, i shvatila da me te promjene zabavljaju. Ali i dalje sam sama sebi najviše ja sa svojom prirodnom bojom kose.

Ima li neka promjena ili neki zahtjev redatelja na koji nikad ne biste pristali?

Naučila sam se da je stvarno najbolje da ne govorim to 'nikad ne bih', jer kad god to kažem kao da se sve uroti tako da mi dokaže suprotno.

Diplomirali ste 2015. godine u na Umjetničkoj akademiji u Osijeku i kada se pogleda vaš životopis čini se kao da ste od prvog trenutka radili. Recite nam nešto o svojim počecima.

Upisala sam apsolventsku kako bih mogla uskladiti studiranje i posao, jer sam još za vrijeme diplomskog studija počela raditi predstave u raznim kazalištima. Moj početak puno je više bio vezan uz kazalište, no zadnje četiri godine okolnosti su me odvele pred kamere.

Slavonka ste, rođeni ste u Vinkovcima. Osjetite li ponekad ubod nostalgije, što vam nedostaje iz rodnog kraja?

Najviše mi uvijek nedostaju moji ljudi, odnosno obitelj i prijatelji. Ali nije Slavonija na kraju svijeta, kad god osjetim ubod nostalgije sjednem u auto i već sam u svojoj Slavoniji.

Nedostaje li vam kazalište?

Da, sad već jako. Dogodilo se da sam neke predstave morala odbiti ili otkazati jer je bilo nemoguće uskladiti raspored snimanja s probama.

Ima li neka uloga koju biste s posebnim guštom odigrali?

Zapravo ne mogu reći da imam posebnih želja. Općenito, ponekad si nešto želimo jer mislimo da će to biti odlično za nas i da ćemo biti sretni ako se to ostvari, a to uopće ne mora biti ni dobro ni sretno za nas. Zato si uvijek želim ulogu kojom ću biti zadovoljna i ispunjena, pa koja god to uloga bila .

Imate gotovo 45000 pratitelja na Instagramu. Koliko vam je bitan kontakt s fanovima?

Svaki put kad vidim koliko pratitelja imam, iznenadim se, jer oni najbolje znaju koliko sam neaktivna na društvenim mrežama i uvijek se pitam trebam li im više uzvratiti zahvalnost barem malo većom aktivnošću.

Dobivate mnogo komplimenata na račun svojeg izgleda. Mnogi vas smatraju jednom od najljepših mladih glumica.

Uvijek je lijepo i ugodno čuti komplimente, ali ja sebe jednostavno ne doživljavam na takav način.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. rujan 2024 07:41