ZLATNI STUDIO 2024.

Ivana Roščić: ‘Konkurencija je žestoka. Ovo je u startu mrtva trka‘

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, a pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista mogu dati dva glasa u jednom danu favoritima

Ivana Roščić

 Cropix/

- Iznenadila me nominacija za Zlatni Studio, ali mi je, naravno, jako drago što sam nominirana - kaže Ivana Roščić, koja je nominirana u kategoriji Najbolja glumica u filmu, i to za ulogu Ines u filmu "Garbura".

- Konkurencija je žestoka. Mislim da su sve kolegice briljantne i da je ovo u startu mrtva trka. Jako me sve to veseli, radujem se već činjenici da sam uopće nominirana. Bit će divno ako idem dalje, no i ovo je super i dovoljno da se dobro osjećate jer to znači da netko vidi vaš rad.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Roščić je ovo druga nominacija za Zlatni Studio, prošle je godine u istoj kategoriji bila nominirana za ulogu u filmu "Stric" i ušla u finale.

"Garbura" je humorna drama u kojoj pratimo dvojicu dvanaestogodišnjaka, Nikolu i Antonija. Oni su najbolji prijatelji koji žive u susjednim kućama. Zabavljaju se paljenjem karabita (ili garbure iz naslova filma), a svoje eskapade snimaju i objavljuju na YouTubeu, nadajući se milijunskim pregledima. Dečki se sjajno slažu, ali postoji problem - njihove su obitelji već godinama zavađene i protive se njihovu prijateljstvu. Kada dođe vrijeme blagdana, svađa između obitelji će eskalirati, a to će utjecati i na odnos dvojice dječaka.

image

Ivana Roščić

Biljana Blivajs/ Cropix/

- Iskreno, čini mi se da je prošlo puno vremena otkako smo završili film, kao da je bilo jako davno. Josip Žuvan, koji je napisao i scenarij za taj svoj prvi dugometražni igrani film, je iznimno talentiran, suradnja s njim je divna. I s glumcima, od Zdenka Jelčića do mladog Maura Ercegovića, bilo je lijepo raditi - dodaje Roščić.

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata. Postanite i vi pretplatnici premium sadržaja klikom OVDJE

Ona smatra da su nagrade publike, medijske nagrade, bitne kao i one koje dodjeljuje struka.

- Da, to treba njegovati. Općenito je glumačkih nagrada malo, čak i na festivalima, iako, realno, glumci nose filmove. Zato i kažem da su već i same nominacije bitne. To je promocija rada svih uključenih - tumači Ivana Roščić.

Ona je članica ansambla GDK Gavella i trenutačno je zauzeta pripremama za novi projekt tog kazališta koje se, nakon obnove zbog šteta od potresa 2020. godine, napokon vratilo u svoje prostore.

- Upravo idem na probu. Radimo novi komad, adaptaciju nagrađivanog romana Milene Marković "Deca" - objašnjava nam glumica. Ta predstava u režiji Saše Božića nastaje u koprodukciji Gavelle i Kazališne grupe De Facto, a premijeru će imati u siječnju na sceni "Mala Gavella".

- Presretna sam što smo se napokon vratili u svoj dom. Vidimo da je i našoj publici to drago jer su predstave pune, radi se punom parom. Dobar je to osjećaj, a posebno u ovo najljepše razdoblje cijele godine - komentira Ivana Roščić i dodaje kako ovo blagdansko doba gleda kroz prizmu svoje djece koja uživaju u svakom danu, a i ona s njima.

- Bor je bio okićen već za Sv. Nikolu, peku se kolačići i, naravno, gledaju se filmovi, posebno nezaobilazni "Grinch" - zaključila je kroz smijeh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:09