‘ZATEČENA SAM‘

I Renata Sopek osvanula na ‘listi srama‘: ‘Za dug poreznoj nisam znala, ovo mi je prvi glas‘

Prema podacima Porezne uprave stoji kako je Renata Sopek trenutno dužna 34.682,30 kuna

Renata Sopek

 Instagram/Renata Sopek

Na upravo objavljenoj godišnjoj listi poreznih dužnika tzv. "listi srama", koju je prije deset godina uveo tadašnji ministar financija Slavko Linić, našlo se i ime Renate Sopek.

Prema podacima Porezne uprave stoji kako je Renata Sopek iz Zagreba 1979. godište u kategoriji ostali porezni obveznici - građani na ime duga poreza na promet nekretnina trenutno dužna 34.682,30 kuna. Prije toga prema podacima poreznika, tj. listi koja je ažurirana 25. ožujka 2022., taj dug na isto ime iznosio je nešto više - 36.034. 41 kunu. Je li u pitanju poznata TV voditeljica, ne zna ni ona sama.

- Moram provjeriti o čemu je riječ, za mene je ovo prvi glas. Zatečena sam jer nisam ništa kupovala, pa ne znam otkud bi bio taj dug. Nastojim podmirivati sve obaveze svoje firme, pa tako i svoje osobno. No moram istaknuti jedno - živimo u vrijeme u kojem se onima koji su dužni milijune taj dug tolerira, a nas koji imamo male firme i svaki dan se nastojimo održati na tržištu se stišće i za nas nema nikakvog popuštanja. Ne volim biti dužna i moram provjeriti s Poreznom o čemu se radi, jer za nikakav dug nisam znala - kazala nam je Renata Sopek.

Inače na ovoj novoj listi dužnika Porezne uprave nalazi se 35.912 pravnih osoba, građana i samostalnih djelatnika, koji državi duguju ukupno 8,55 milijardi kuna poreza, doprinosa, carina, trošarina i ostalih davanja. Dugovanja su smanjena u odnosu na prošlu godinu za 472,7 milijuna kuna, a lista je kraća za 1707 obveznika.

Čak 410 ljudi koji su se našli u kategoriji građana dužnika, dužni su minimalno milijun kuna, a tu listu predvodi Zvonimir Staničić s dugom većim od 81 milijun kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:15