NOVA SURADNJA

Ella Dvornik iznenadila fanove: ‘Ljubav između Hrvatice i Srbina uvijek je bila tabu na ovim prostorima‘

Ella je obradila ovu uvijek aktualnu temu kroz zanimljivu glazbenu suradnju

Ella Dvornik

 Press/

Tko zna, da je Dino Dvornik, koji nas je napustio 7. rujna 2008. godine danas živ, možda bi pjevao o zabranjenoj ljubavi između Hrvata i Srpkinje. Ovako, o toj temi kroz pjesmu progovara njegova jedinica Ella koja u svojoj novoj pjesmi ‘Lijepu našu‘ pod imenom Alterella uz pomoć Mejsija istražuje temu ‘zabranjene‘ ljubavi između Hrvata i Srba.

Inspirirana pričama koje je često slušala tijekom svojih posjeta Beogradu, Ella je odlučila obraditi ovu temu kroz zanimljivu glazbenu suradnju. Danima je objavljivala zagonetne fotografije na kojima su siluete muškarca i žene koja podsjeća na Ellu. Sada je jasno, sve je to bilo dio najave nove pjesme.

image

Ella Dvornik

Press/

- Pjesma govori o toj nekoj zabranjenoj ljubavi između Hrvata i Srba, o privlačnosti koja postoji između naših naroda. Često sam čula u Beogradu kako im se sviđa naš način govora, a nama njihov. Ta tema, gdje je Hrvatica sa Srbinom, uvijek je bila pomalo tabu na ovim prostorima - kaže Ella, koja je na ovoj pjesmi odlučila surađivati s talentiranim srpskim reperom Mejsijem Gambinom, pravog imena Marko Nikolić, koji dolazi iz Niša.

- Mejsi je na sceni već 10 godina, a nedavno je izbacio album ‘Ekstravaganza‘ koji je vrlo specifičnog stila. Ono što me privuklo da snimam s njim je njegov lirski pristup i originalnost, bez upotrebe jeftinih fora ili mainstream zvuka - objašnjava Ella i dodaje kako i Mejsi i ona dijele strast prema glazbi, ali im ona nije primarni izvor zarade, što im omogućuje da stvaraju bez pritiska komercijalnog uspjeha.

- Iako pjesma ima seksualnih konotacija, bilo mi je bitno da ne zvuči jeftino. Spot, koji je sniman u Splitu i Nišu, također odražava tu ozbiljniju vizualnu estetiku - dodaje Dvornikova ‘mala‘ čiji novi spot potpisuje Chusta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 13:26