PRIJAVE U TIJEKU

Davnih dana imali smo ‘dječju Doru‘ i ‘Turbo Limach Show‘. Sada nam HTV priprema novitet - kreće snimanje ‘The Voice Kidsa‘

HTV će strogo paziti na natjecatelje i objave na društvenim mrežama showa imat će isključene komentare

The Voice Kids Hrvatska

 Hrt

Dugo su na HTV-u promišljali o tome hoće li krenuti u zabavni show u koji su uključena djeca. Davnih dana imali su dječju Doru, a desetljećima prije i vrlo popularni "Turbo Limach Show", no od tada - ništa. Ipak, sada, nakon četiri odrađena "Voicea" za odrasle, odlučili su pokrenuti "The Voice Kids" za talentiranu djecu od 8 do 15 godina. Prijave na HRT-ovim mrežnim stranicama traju do 11. lipnja.

Obiteljski show

- Važno nam je da roditelji znaju kako će njihova djeca u produkcijskom procesu biti sigurna. Da, to jest natjecanje, ali nama je ideja razvijati kreativnost kod djece te će cijeli produkcijski tim od vokalnih trenera, mentora, kao i pedagoga i psihologa, biti na raspolaganju djeci. Mislimo da nas to razlikuje od bilo kojeg talent showa u kojem se natječu djeca - ističe glavna urednica HTV-a Rahela Štefanović. Ekipa showa pazit će intenzivno na djecu, do te mjere da će primjerice svi sadržaji objavljeni na društvenim mrežama "Voicea Kidsa" imat isključene komentare.

image

Rahela Štefanović

Renato Branđolica/htv

- Razgovarali smo i s pravobraniteljicom za djecu čiju podršku imamo i koja će nam ponudit i radionice za cijeli tim tako da svi znaju kako komunicirati s djecom na jedan prilagođen, pristojan način, a da ih pritom i osnažimo. To nam je fokus. I još jedna stvar koja nam je bila interesantna. Postoji geslo norveškog javnog servisa - "sve ono što je popularno morate učiniti važnim kao javni servis". Ističem to jer, prema informacijama pravobraniteljice, roditelji s djecom provedu oko sedam minuta na dan u razgovoru, i to je sve. Mi bismo htjeli na ovaj način potaknuti druženje roditelja i djece, dati im nešto što mogu zajedno gledati, komentirati, da to bude izvan onog klasičnog "kako je bilo u školi?" - naglašava Štefanović ističući kako "The Voice Kids" jest show s djecom, ali je za sve uzraste, prava obiteljska zabava.

Drugi krug

A kada 11. lipnja završe prijave, tim će napraviti njihovu ekspertizu i krenuti u predaudicije. Za sada su u planu Zagreb, Rijeka, Split, Dubrovnik, Osijek i Varaždin. Krajem lipnja, početkom srpnja održat će se prvi krug predaudicija, a djeca će pred stručni žiri stizati u grupama od oko dvadesetero, koje će prvo upjevavati glazbeni pedagog. Krajem kolovoza, početkom rujna kreće drugi krug predaudicija, a potom u listopadu počinje snimanje "blindeova". Prva sezona hrvatskog "The Voice Kidsa" startat će oko Božića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 15:03