PREMINUO JE BRACEK...

Brojne domaće glazbene zvijezde opraštaju se od legendarnog ton majstora, bio je zaslužan za ‘najbolji zvuk u Europi‘

Brinuo se i za zvuk Brucea Springsteena, Samanthe Fox, Joea Cockera, Simple Mindsa...

Braco Radović

 Promo/

- Mali zapamti, najbitniji je miran san. Budi čovjek, nemoj biti seronja. Nemoj da ti fali basa - životni su to savjeti maestra tona, Brace Radovića, koje je sa svima putem društvenih mreža podijelio njegov sin Marko, povodom smrti svog oca.

- Jutros nas je napustio Bracek, posljednji romantičar zvuka, kako su ga jednom prilikom nazvali. Moj tata, i istinski zaljubljenik u razglase, ribolov i dobar roštilj. Kako je Andrej jednom rekao, Braco nema dana radnog staža jer on živi jedan jako skupi hobi. I tako je i otišao... s tri projekta koje je i polupokretan šarafio i lemio. Uvijek spreman pomoći, naučiti i pogurati! I hvala mu na tome. Kad razmislim o našem odnosu i što sam naučio samo se slatko nasmijem jer znam koliko dobroga ostavlja iza sebe. Volim te Tata, počivaj u miru! - napisao je na društvenim mrežama sin čuvenog ton majstora koji nema s kim tijekom svoje karijere nije radio: od Bijelog dugmeta, Doris Dragović, Atomskog skloništa, Indexa, Zdravka Čolića, Ivice Šerfezija... Brinuo se on i za zvuk Brucea Springsteena, Samanthe Fox, Joea Cockera, Simple Mindsa, a tonac Simple Mindsa izjavio je nakon koncerta u Zagrebu da je to bio "najbolji razglas u Europi".

- Moj mu je sin tada rekao kako je sustav složio tata, a ovaj mu je odgovorio da to može samo luđak - rado je prepričavao Braco.

- Braco je bio vizionar, ljubitelj zvuka, ribolova i dobrog roštilja. Živio je jednostavno i skromno unatoč velikim uspjesima i svjetskim turnejama. Najsretniji je bio u svojoj radionici u stalnoj potrazi za idealnim zvukom i u društvu projekata koji su ga beskrajno veselili i ispunjavali njegove snove. Njegovo pravilo bilo je jednostavno: "Bez basa nema glazbe". Glazbu je čuo na posve drugačiji i jedinstven način. Tvrdio je kako jedino u medicini i akustici 2 i 2 nisu 4 - u povodu Bracinog odlaska napisao je na društvenim mrežama Branko Paić iz Scardone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 15:19