SUOSNIVAČ KULTNOG BENDA

Boris Hrepić Hrepa za Jutarnji: ‘Daleka obala neće na sud kao ‘Prljavci‘. Muka mi je i od ovoga‘

Iznervirao ga je prilog koji se emitirao na televiziji, pod nazivom ‘Dean Dvornik novi je pjevač Daleke obale‘

Boris Hrepić Hrepa

 Facebook/Boris Hrepić Hrepa/

Hoće li i Daleka obala krenuti stopama Prljavog kazališta? Hoće li članovi još jednog kultnog benda nakon raspada putem suda i medija sada godinama dokazivati tko zapravo ima pravo na ime benda, tko pod tim imenom smije nastupati i koja je frakcija prava?

- Neće - kaže Boris Hrepić Hrepa, koji je uz Marijana Bana, ističe, bio drugi autor hitova Daleke obale, a koji je na ovu temu objavio poduži post na društvenim mrežama, iznerviran time što se na televiziji emitirao prilog pod nazivom ‘Dean Dvornik novi je pjevač Daleke obale.‘

image

Sibenik, 280524.
U perivoju Roberta Visianija, veceras je otvoren street food festival Sibenik Spring Festival uz nastup Jakse & Hrepe ex Daleka Obala.
Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX

Niksa Stipanicev/Cropix

- Mada s tim prilogom nemam direktne veze, moram dati svoj komentar iz nekoliko razloga. Jer, prilog je o ‘kao‘ nastavku rada Daleke obale s novim pjevačem, što je bez i jednog izvornog člana, tj. Marijana Bana i mene, i te kako upitan moralan čin i totalno urušavanje jedne institucije. Ova zadnja Daleka obala koja se raspala krajem prošle godine je bio škakljiv potez, ali je uspio prvenstveno zbog toga što smo bili trojica od prije i što je uz blagoslov Bana, Jakša Jordes s bojom glasa, profesionalizmom i frontmenskom energijom odlično preuzeo pjevačko mjesto u bendu. Upitan je i daljnji prepoznatljivi autorski pečat, prvo bez Bana, a i mene kao drugog autora Daleke obale - napisao je Hrepa i dodao:

- U prilogu se više puta spominje moje ime, u stilu pozvan sam u bend, ali da sam nakon nešto razmišljanja i konzultacije s nekim (?) kasnije to odbio, što je čista neistina. Dean me nazvao s upitom da li ću otići na jednu svirku s njim i drugom dvojicom, bez ikakvog spominjanja pod kojim bi se imenom išlo, i ja sam tu ponudu isti tren odbio bez sekunde razmišljanja jer s određenom osobom u životu ne želim više imati ikakva posla. Razgovor je trajao dvije minute. Inače, na početku spomenutog televizijskog priloga Dean i njih dvojica na čisti playback izvode pjesmu The Obale i u snimci se čuje moja aranžirana i odsvirana gitara. Toliko o njihovom ‘prašenju‘ što se spominje na početku priloga - napisao je ogorčeni Hrepa na svom Facebook profilu.

Što sada dalje? Hoće li možda sudski dokazivati tko ima pravo na ime Daleke obale?

- Ne volim uopće priču o sudovima, muka mi je i od ovoga što sam rekao u statusu na društvenim mrežama. Imao sam potrebu tek javno kazati o čemu se tu radi, jer se spominje moje ime i bend u kojem sam od početka, što me ljudski taknulo. Ne bih sada dužio na tu temu koja je meni, razumjet ćete me, mučna - kaže Hrepa kojeg smo zatekli u Crikvenici, gdje je u sklopu Fusion ljetnog plesnog kampa držao petodnevnu radionicu za klince nazvanu ‘Od početka pisanja pjesme do spota‘.

Hrepa - koji je među prvima prepoznao talent posljednjeg pobjednika showa The Voice‘ Martina Kosovca, pa je upravo njega prije pet godina u pop-rock školi odabrao da pjeva na Youth Showcase International Blues Challenge u Memphisu - ističe da obožava raditi s talentiranim mladim ljudima i Jakšom Jordesom s kojim na svirkama izvodi klasike Daleke obale.

image

Sibenik, 280524.
U perivoju Roberta Visianija, veceras je otvoren street food festival Sibenik Spring Festival uz nastup Jakse & Hrepe ex Daleka Obala.
Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX

Niksa Stipanicev/Cropix

- Jakša se u tu priču sjajno uklapa jer je on mlad u glavi - smije se Hrepa, koji nije siguran da će sljedeće nedjelje na HRT-u gledati Splitski festival na kojem će s autorskom pjesmom ‘Ista ko prije‘ nastupati i novi pjevač Daleke obale, Dean Dvornik.

Pitanje svih pitanja je, naravno, što na cijelu ovu priču kaže Marijan Ban koji se, međutim, dosad nije oglasio. Mi smo ga pokušali kontaktirati telefonski, ali bez uspjeha. Pretplatnik je privremeno nedostupan. Od Banovih prijatelja doznajemo da je on negdje na debelom moru. Čovjek, vele, hvata vjetar u svoje jedro, ne možemo reći da ga ne razumijemo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 11:52