JAVNA TELEVIZIJA

BLAGDANSKI PROGRAM NA PRISAVLJU Silvestrovo uz ludi ritam 'A strane', filmski maraton i četiri skakaonice

Na Prvom programu veliki zabavno-glazbeni showovi, na Drugom - filmski maraton. To je HTV-ova novogodišnja “formula” za sve one koji će najdulju noć u godini provesti zabavljajući se pred malim ekranima. I ove je godine javna televizija posve logično zaigrala na svoj najjači adut perjanicu - show “A strana”.

Više od 100 hitova

Ovo specijalno izdanje emisije, koje će trajati dulje od dva sata, počet će u 21 sat i zagrijati gledatelja za ulazak u 2019. godinu. Ekipa “A strane” osmislila je plesnu noć uz disko ritam, rock’n’roll, funky i domaće hitove u vrhunskoj interpretaciji Nine Badrić, Cubisma, Kiće Slabinca, Gorana Karana, Mije Dimšić, Tonyja Cetinskog, Zorice Kondže i Giuliana. Naravno, tu su i mladi pjevači “A strane” koji će zajedno s gostima, najavljuju na HTV-u, izvesti više od 100 domaćih i stranih hitova.

No prije “A strane” gledatelje očekuje još jedan novogodišnji specijal, i to kviza “Potjera” u kojoj će širinu svoga znanja pred kamerama pokazati poznata lica. Hoće li se voditeljica Iva Šulentić, pijanist Aljoša Jurinić, novinarka Martina Validžić i prognostičar Zoran Vakula kod Tarika Filipovića u gostima osramotiti ili proslaviti, treba se strpjeti do 31. prosinca, kada će se ovaj specijal “Potjere” iznimno emitirati u 20 sati.

Kako se bliži ponoć, zabavno-glazbeni program na Prvom programu HTV-a se nastavlja. Tako će nakon “A strane” uslijediti u 23.15 sati “Cajger na cajgeru”, emisija uz koje će na HTV-u ispratiti Staru i dočekati Novu godinu. Koncept emisije je pjesma, ples te zdravica i vatromet točno u ponoć. Odabir glazbe bit će izborne narodne pjesme, od veselih prigodnih napitnica, sjetnih sevdalinki, nostalgičnih starogradskih i romskih pjesama, šlagera...

Izvest će ih Folklorni ansambl SKUD I. G. Kovačić, Ex Zvjezdice, Narodni ansambl, Tamburaški sastav Od srca do srca, Limeni puhači Podium Bass Quintet, Kvartet Gubec te veliki broj mladih solista. Potom, pola sata iza ponoći krenut će “Novogodišnje Šimunovo”, a najdulju noć će nastaviti Vladimir Kočiš Zec koncertom “Pjevam i živim”, koji je nedavno održao u Lisinskom i kojim je proslavio 50 godina glazbene karijere, ali i 70. rođendan.

Bogat filmski program

Drugi program HTV-a namijenjen je filmofilima za koje su urednici osmislili pravi maraton. Početak je predviđen u 20 sati, a filmsku silvestrovsku noć otvorit će akcijska komedija “Pikseli” s Adamom Sandlerom u glavnoj ulozi. Slijede “Uhvati Smarta”, kriminalistička komedija sa Steveom Carellom i Anne Hathaway, “Plaćenici” sa Sylvesterom Stalloneom, “Niti vidim, niti čujem” gdje su u glavnim ulogama Richard Pryor i Gene Wilder, a maraton završava kultnim filmom “Blues Brothers”. I na HVO-ovoj “trojci “ i “četvorci” Stara godina bit će popraćena posebnim izdanjima emisija i prigodnih filmova. Posebna priča je pak prvi dan 2019. jer je HTV otkupio brojnim Oscarima ovjenčan hit “La La Land”.

Ovaj odličan mjuzikl s Emmom Stone i Ryanom Goslingom emitirat će se na Prvom programu HTV-a u udarnom terminu od 20.40 sati. Blagdanski dani, naravno, neće proći bez “Novogodišnje turneje četiri skakaonice”, koje se održavaju više od 60 godina i uz koje su odrasle generacije gledatelja. 1. siječnja ona će se održati u Garmisch-Partenkirchenu, a prijenos počinje u 13.55 na drugom programu HTV-a. Ni oni najmlađi nisu zaboravljeni pa će tako moći uživati i u antologijskim naslovima poput onog “Družba Pere Kvržice”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 07:34