NOVI KONCERT

Bijelo dugme u Stuttgartu pjevalo ‘Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo‘, pogledajte reakciju publike

Na koncertu su otpjevali svoje najveće hitove iz 50 godina duge karijere

Bijelo dugme

 Sasa Buric/Cropix

Grupa Bijelo dugme proteklog je vikenda u Stuttgartu održala koncert, a na njemu su otpjevali svoje najveće hitove iz 50 godina duge karijere. Među njima bila je i pjesma ‘Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo‘, hit koji je izazvao brojne kontroverze nakon nedavnog splitskog koncerta o čemu smo već ranije pisali.

Magazin Novi Dani objavio je snimku s koncerta te navode da su se u publici moglo vidjeti i zastavu SFRJ. Magazin također piše da su posjetitelji u glas otpjevali stihove spomenute pjesme.

Podsjetimo, kada je Bijelo dugme istu pjesmu izvelo nedavno u Splitu, publika je burno reagirala, a Alena Islamovića su i izviždali nakon što je mikrofon okrenuo prema njima.

Članovi Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara prijavili su organizatore i odgovorne osobe zbog te pjesme Državnom odvjetništvu RH, a kao razlog naveli su "promoviranje osuđene komunističke ideologije i njenih simbola te propale tvorevine čije su politike odgovorne za stravične zločine počinjene tijekom srpsko-crnogorske agresije na Hrvatsku." Traže i da se Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj.

"Nije nam bila namjera nekog provocirati, međutim, napali su pogrešnu kuću i prijete sa svih strana, a ja sam samo radnik pjevač u firmi ‘Bijelo dugme‘ kojoj je vlasnik gospodin Goran Bregović. Ja uzimam posao ili odbijam 50 koncerata i pjevanje pjesama Bijelog dugmeta", rekao je Islamović nakon koncerta za Klix.ba.

Nakon što je u medijima objavljena vijest da Udruga traži da se Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj, gdje s obitelji živi godinama, pjevač je za Klix.ba rekao da je dobivao užasne prijetnje.

"Prijetnje prelaze svaki ukus ljudskosti, unose nemire u moju obitelj. Prava adresa da tražite objašnjenje je Goran Bregović i normalno svi oni koji su bili u Splitu, njih 12-15.000 na koncertu. Prijetnje i psovke i nacionalne i šovinističke, preko portala nisu put ali ipak ja ih skupljam, neka se nađu, ne dao Bog ako se što dogodi", zaključio je Islamović za klix.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2024 09:02