POBJEDNIK 8. SEZONE

Alen Bičević nakon pobjede u ‘TLZP-u‘: ‘Prvo ću se dobro naspavati i najesti pa nastavljam s maratonom‘

Pjevač grupe Joy oduševio je u showu, posebno nastupajući kao Hanka Paldum, Massimo i Gabi Novak

Alen Bičević

 Biljana Blivajs/Cropix

Najveći broj bodova žirija i ostalih kandidata, donio je titulu pobjednika 8. sezone zabavnog showa "Tvoje lice zvuči poznato" (TLZP) pjevaču Alenu Bičeviću. U finalu, u kojem su kandidati nastupili s transformacijama prema vlastitom izboru, otpjevao je pjesmu "Pamtim još" kao kraljica sevdaha Hanka Paldum i potpuno oduševio. No, titulu mu je donio cjelokupan rad jer je tijekom cijele sezone bio rekorder prema broju pobjeda.

image

Alen Bičević

/Nova Tv

- Osjećaj je senzacionalan, a dojmovi se još sliježu. Ne mogu ocijeniti svoje nastupe. Moj tim i fanovi će to odraditi i njima to objeručke prepuštam. Za mene je ovo bio samo još jedan vrlo uspješan "dan u uredu" - rekao je Alen za Jutarnji nakon pobjede i dodao kako nikada neće zaboraviti ovaj show - Bio je to pravi maraton, 13 tjedana nije malo iako su brzo prošli. Situacije više, manje, ali onoga čega ću se sigurno sjećati su ljudi koji sam upoznao i emocije koje sam doživljavao. Bilo je teško, bilo je izazovno, bilo je smijeha i suza. To je takav show, nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

image

Alen Bičević kao Tajči

Luka Dubroja/

Kao pobjednik sezone, Alen je imao čast odabrati humanitarnu organizaciju kojoj će Nova TV donirati glavnu nagradu, a odabrao je vukovarsku udrugu "Tko se boji sutra još".

Pjevač grupe "Joy" za početak je odlučio proslaviti titulu pobjednika "u društvu svojih prijatelja, njihovih komentara, kritika, smijeha i pokojeg piva". No, u ozbiljnijem tonu kaže kako je sudjelujući u showu naučio mnogo.

- Naučio sam da ne postoji ništa što ne mogu napraviti ako to dovoljno želim i ako se dovoljno trudim. Red, rad i disciplina - kazao je Alen koji je na glazbenoj sceni prisutan od 2015., otkako je sudjelovao u "The Voiceu". Tada mu je mentor bio Tony Cetinski, a Alen se u prvoj emisiji transformirao baš u svojeg bivšeg mentora.

image

Alen Alen Bičević kao Britney Spears

Luka Dubroja/nova Tv/Luka Dubroja/nova Tv

- Tony me u ‘Voiceu‘ puno toga naučio. Imao sam tremu, jer je teška pjesma i jer je to bila prva epizoda. No, on me zvao i nahvalio pa mi je bilo lakše. Veliki mi je uzor - kaže Alen koji se za nastupe pripremao gledajući intervjue i nastupe pjevača koje je za njega izabrala famozna "gljiva".

- Tako je najlakše ući u lik... - objasnio je - Onda zatvorim oči i mimikom pokušavam naći nit, gestu ili bilo što za što se mogu uhvatiti da bi oko toga napravio cijeli lik. To je najčešće ili neki poseban izgovor nečega, boja glasa, mot rukom, očima, hod, postura… može biti tisuću stvari. A kad konačno nađeš to nešto, onda si na konju. Onda kreće neizmjerna zabava i uživanje u onome što radiš.

Publici se kroz 13 emisija predstavio u nizu sjajnih izvedbi, a on je posebno izdvojio svoju transformaciju u Massima, zbog emocija koje su vladale u studiju. Također, iznimno je bio ponosan na ulogu Gabi Novak.

image

Alen Bičević kao Gabi Novak

Luka Dubroja/

- Do izlaska na pozornicu nisam znao što mogu s njom napraviti. I onda, kad sam izašao i kad je pjesma krenula, sve se iskristaliziralo. Znao sam da sam na pravom mjestu. - rekao je pjevač koji je poznat i po fizičkoj top-formi koju održava treninzima u teretani, na kardio treninzima i pokušava živjeti što zdravijim načinom života.

U gotovo 10 godina na sceni, od nastupa u ‘The Voiceu‘ do danas, poprilično se fizički promijenio, a dobra forma pomogla mu je i u naporima koje traže nastupi u "Tvoje lice zvuči poznato". Osim toga, na društvenim mrežama i u intervjuima tijekom godina govorio je i o estetskim zahvatima koje je prošao.

image

Alen Bičević

Biljana Blivajs/Cropix

- Uvijek nastojim biti najbolja verzija sebe, ne sramim se otvoreno govoriti o svemu, za mene je danas rijetko što tabu tema. Trudim se, od onda sam dosta smršavio, više od 20 kilograma i naravno da mi laska ka netko primjeti uloženi trud. Svi znamo koliko je teško u borbi s kilama. Bar smo tu svi na istoj muci - kazao je pjevač, koji se uz vježbanje trudi dovoljno spavati i zdravo hraniti.

Iako mu pobjeda nije bila presudna, Alen je otišao kući s titulom i gomilom planova za dalje, zasad s grupom "Joy" s kojom nastupa već osam godina.

- Planova uvijek ima, novih pjesama, novih nastupa, kod mene nikad nema odmora. - rekao je Alen - Ali prvo ću se dobro naspavati, najesti, pa onda nastaviti s "maratonom".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 16:41