MADRID ARENA

Zavirili smo u privremeni sportski dom hrvatskih Davis Cup reprezentativaca

 Foto: Mario Ćužić/HTS

Sjajni hrvatski Davis Cup reprezentativci stigli su u Madrid u kojem očekuju peti po redu polufinalni susret ovog prestižnog natjecanja. U Madrid Areni izgrađeno je pravo malo kontejnersko naselje u kojem pažnju, među prvima, privlači garderoba hrvatskih tenisača. Iako svi kontejneri izgledaju gotovo isto, u naših 50-tak m2 dominiraju prepoznatljive crvena i bijela boja. Pravi je ovo sportski stožer naše reprezentacije.

Ormarići tenisača, na kojima su slike naših reprezentativaca, strogo su personalizirani. Borna Gojo, Marin Čilić, Mate Pavić, Nikola Mektić i Nino Serdarušić na raspolaganju imaju i mali lounge dio gdje mogu predahnuti. Tu je neizostavni stol za masažu kao i španerica za rekete. Na velikom radnom stolu nalaze se dokumenti te sve što je potrebno za naš press tim. Voda i ostali sokovi na raspolaganju su našim tenisačima uvijek na traženoj temperaturi, voća nikada ne nedostaje, a tu su i toliko potrebni Davis Cup brendirani ručnici.

image

Foto: Mario Ćužić/HTS

Ovogodišnji Davis Cup se igra u Madrid Areni koja je izgrađena 2002. godine. Nalazi se u dijelu grada Casa de Campo samo nekoliko minuta od samog centra grada. Arenu kojom dominira staklena konstrukcija projektirao je španjolski arhitekt Julio Cano Lasso. Ona se koristi za brojna sportska, ali i komercijalna događanja. Arena je izgrađena 2002. godine kao dio objekata planiranih za kandidaturu za Olimpijske igre u Madridu 2012. godine. U njoj se očekivalo održavanje košarkaških natjecanja. Rasprostranjena je na tri etaže, a njezin središnji teren ima tri tribine na uvlačenje, što omogućuje promjenu površine ovisno o vrsti događaja. Kapacitet dvorane je 12 tisuća sjedećih mjesta. Kupola je je površine 11.000 m² i poduprta je trodimenzionalnom strukturom oslonjenom na 181 pilot. Ima krovni prozor koji se može otvoriti, propuštajući prirodno svjetlo. Fasada je sastavljena od dvostruke krivulje stakla, vrlo lagane i promjenjive prozirnosti.

image

Foto: Mario Ćužić/HTS

Hrvatska s nestrpljenjem očekuje svog protivnika iz susreta Srbije i Kazahstana. Partneri HTS-a su: HTZ, Janaf, Babolat, SIXT i Uniline. Hrvatska je do sada osvojila dva Davis Cupa. Susreti Davis Cup turnira prenosit će se na drugom programu HTV-a te na Sport klubu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 23:36