Zadar staje uz bok najprestižnijem sajmu super-jahti na svijetu

Zadar od 1. do 3. listopada postaje svjetsko središte nautičkog luksuza

Luka Zadar

Zadar će od 1. do 3. listopada postati epicentar okupljanja svjetske elite na prvom prestižnom sajmu super-jahti Croatia Yacht Show. Ovaj, u Hrvatskoj jedinstveni, sajam luksuznog čartera u organizaciji Yachtmaster Group donosi dašak prestiža i novi zamah razvoju luksuznog turizma u Hrvatskoj i cijeloj regiji, kao i priliku za promociju Hrvatske i otkrivanje njezinih prirodnih, kulturnih i gastronomskih ljepota upravo plovidbom na luksuznim jahtama. Zahvaljujući svojoj lokaciji i vrhunskoj infrastrukturi, Zadar Cruise Port će biti domaćin više od 60 super-jahti čije tjedne cijene dosežu vrtoglavih 550.000 €, i to odmah nakon završetka renomiranog Monaco Yacht Show-a, najluksuznijeg svjetskog sajma jahtinga.

Među izlagačima u Zadru će biti najistaknutije tvrtke iz svijeta nautike, uključujući IYC Yachts, Expersea Superyachts, Sanlorenzo Yachts i brojne druge. Sajam će biti prilika za umrežavanje i poslovne razgovore lokalnih brodovlasnika i agenata s međunarodnom elitom industrije, naglašavajući srž ovakvih sajmova – jačanje i popularizaciju lokalnih industrija na međunarodnoj sceni.

image

Agram yacht

image

Lady Gita yacht

Uz pomoć jedinstvene YachtFyre aplikacije, Croatia Yacht Show postat će i prvi sajam ovog tipa u svijetu na kojemu će poslovni posjetitelji moći unaprijed dogovoriti sastanke, obilaske i razgled jahti u zadarskoj luci. Među njima će biti i flagship brod Trident, impresivna jahta dužine 65 metara koju će predstaviti centralna agencija Expersea Superyachts.

No, Croatia Yacht Show nije samo poslovni događaj. Dio sajma će biti otvoren i za građane koji će moći uživati u ljepotama jedinstvenih jahti, ali i luksuznim brodicama, automobilima i helikopterima, dok će se za gurmane održati kulinarsko natjecanje koje će predstaviti vrhunske kuhare iz 5 najpoznatijih jadranskih restorana te njihove gastronomske kreacije.

image

Lady Lena yacht

image

Nikita yacht

Uz podršku Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, grada Zadra, TZ Grada Zadra, Zadarske županije, TZ Zadarske županije te Svjetske udruge za jahting - MYBA, Croatia Yacht Show će zasigurno dati novi zamah u razvoju luksuzne turističke niše u cijeloj regiji, s obzirom da će o događanjima i jahtama koje po prvi puta dolaze u Hrvatsku izvještavati i novinari iz prestižnih međunarodnih časopisa kao što su Boat International, Barche, Superyacht Services Guide, IBI, Superyacht Times i time osigurati globalnu promociju Hrvatske i medijsku vidljivost Croatia Yacht Show-a.

image

Tirea yacht

Ne propustite priliku biti dijelom jedinog ovakvog nautičkog spektakla u regiji! Pridružite nam se u Zadru od 1. do 3. listopada, a više informacija možete pronaći na službenoj stranici Croatia Yacht Show.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 13:29