Proslavljen 10. rođendan pozornice na Tvrđavi sv. Mihovila uz odličnu svirku BADBADNOTGOOD

Proslava 10. rođendana pozornice na Tvrđavi sv.  Mihovila

 promo

"Čast nam je biti u ovoj prekrasnoj zemlji i svirati na 10. godišnjici ove divne pozornice na Tvrđavi sv. Mihovila. Hvala vam" kazali su članovi benda BADBADNOTGOOD kojem sinoć nije trebalo dugo da raspleše odlično raspoloženu publiku na šibenskoj Tvrđavi.

Kanadski instrumentalni bend iz Toronta proslavio se jedinstvenim spojem jazza, hip-hopa i elektroničke glazbe, a vrlo brzo nakon osnivanja stekao je zavidnu reputaciju zbog svoje inovativnosti i nevjerojatnih live nastupa. Baš takav je bio i sinoćnji nastup na Tvrđavi sv. Mihovila i savršeno se uklopio u slavljeničku atmosferu. Publiku su „kupili“ na prvu pa su već nakon prvih taktova mnogi sišli s tribina i zaplesali pred pozornicom.

Za warm-up i after party ispod tribina pozornice sinoć se pobrinuo zagrebački DJ Antonio Zuza.

Obnovljena Tvrđava sv. Mihovila otvorena je prije punih deset godina, a pozornica s 1077 mjesta postala je brend grada i omiljena ljetna koncertna destinacija. Žanrovska raznovrsnost, kvalitetan, inovativan, suvremen i relevantan program, kao i brojne suradnje ostvarene na lokalnoj, nacionalnoj, ali i međunarodnoj razini ono su što je obilježilo djelovanje Tvrđave kulture Šibenik koja upravlja Tvrđavom sv. Mihovila.

Tijekom proteklih deset godina, na Tvrđavi sv. Mihovila održano je gotovo 250 raznovrsnih događanja. Lorde, Bryan Ferry, Gregory Porter, Maksim Mrvica, Roisin Murphy, LP, Michael Kiwanuka, King Gizzard & the Lizard Wizard, Anna Oxa, Emeli Sande, Sigur Ros, Mario Biondi, Oliver Dragojević, Arsen, Gabi i Matija Dedić, samo su neka od imena koje je pozornica tijekom godina ugostila.

Osim koncerata, tvrđava je bila domaćin festivalima kao što su Super uho, Terraneo Summer Break, Let’s Rock te SHIP festivala koji u rujnu ide drugu godinu zaredom. Tu je i višegodišnja suradnja i s Šibenik Dance Festivalom koji donosi vrhunske plesne izvedbe svjetske klase na Tvrđavu sv. Mihovila i Tvrđavu Barone. Tradicija su kroz ove godine postali i koncerti Šibenske narodne glazbe i Šibenskog pjevačkog društva Kolo bez kojih se ne može zamisliti koncertno ljeto.

A novo koncertno ljeto na šibenskoj Tvrđavi tek je počelo. Pred nama je niz sjajnih koncerta i nesumnjivo odlične atmosfere poput one sinoć! Program 11. koncertne sezone na Tvrđavi sv. Mihovila možete provjeriti ovdje. Sve novosti pratite na web stranici Tvrđave kulture, Facebooku i Instagramu Tvrđave sv. Mihovila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 07:21