Povijesna obnova objekata u sustavu zdravstva u Sisačko-moslavačkoj županiji

Obnovljena zgrada nove interne u Sisku

Stanovnici Sisačko-moslavačke županije u ovom trenutku svjedoče najvećim ulaganjima u zdravstveni sustav u posljednjih pedeset godina. Najveće gradilište u području zdravstva je Opća bolnica „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku u kojoj je nedavno otvorena obnovljena zgrada nove interne koju je Sisačko-moslavačka županija, sredstvima Fonda solidarnosti EU, cjelovito obnovila i kupila najsuvremeniju medicinsku opremu. Iza zgrade nove interne izgrađeno je i novo parkiralište sa 78 parkirališnih mjesta. U bolnici se obnavlja zgrade bolničke kuhinje koja će toplim hodnikom biti povezana sa središnjim paviljonom, a obnavljaju se i zgrade pedijatrije i oftalmologije, citologije, patologije i stare interne koje bi trebale biti završene do kraja ove godine.

image

Župan Ivan Celjak u obilasku nove interne

Obnovljeno i uređeno osam zgrada domova zdravlja

Sisačko-moslavačka županija do sada je obnovila i uredila osam zgrada domova zdravlja u Jabukovcu, Žažini, Kratečkom, Topolovcu, Galdovu, Dvoru, Glini i Sisku. Pri kraju su radovi obnove na zgradama domova zdravlja u Sisak-Capragu i Sunji, a u Petrinji se gradi nova zgrada Doma zdravlja.

Županija obnavlja i zgradu Jodnog lječilišta u Sisku koju pacijenti u najvećem dijelu koriste za fizikalnu terapiju. U blizini te zgrade gradit će se i nova zgrada medicinskog i wellness & spa centra s rehabilitacijskim i rekreacijskim sadržajima što će biti jedan od najvećih razvojnih projekata Sisačko-moslavačke županije u narednom razdoblju.

Obnova svih objekata u sustavu zdravstva, kao i njihovo opremanje najmodernijom medicinskom opremom, predstavlja simbol predanosti županijske vlasti da stanovnicima cijele županije, osigura još kvalitetnije uvjete za pružanje zdravstvene skrbi.

image

Obnovljena zgrada Doma zdravlja SMŽ u Sisku

Obnova infrastrukture, nova medicinska oprema i ulaganje u medicinsko osoblje

„Tri elementa su potrebna da bi Sisačko-moslavačka županija imala najkvalitetniji zdravstveni sustav u RH. Prvo su sjajne liječnice, liječnici, medicinsko i nemedicinsko osoblje, a to imamo. Hvala im na izvrsnom radu u izazovnim uvjetima koji su prvo bili uzrokovani korona virusom, a potom i potresom. Drugi element je infrastruktura koju obnavljamo, a treći element je oprema. Prošle godine smo nabavili najmoderniju medicinsku opremu u vrijednosti 7,8 milijuna eura. Kada izgradimo nove zgrade u zdravstvenom sustavu, kada obnovimo oštećene zgrade i implementiramo opremu, a jedan dio opreme već smo pustili u rad, imat ćemo najmoderniji i najbolji županijski zdravstveni sustav u RH“, istaknuo je župan Ivan Celjak.

Sisačko-moslavačka županija stvara preduvjete za dolazak liječnika i drugog medicinskog osoblja u županijski zdravstveni sustav. Pozitivan primjer je Neuropsihijatrijska bolnica dr. Ivan Barbot Popovača koja u posljednje dvije godine bilježi sve veći interes liječnika i drugog medicinskog osoblja koji žele raditi i stručno se usavršavati u ovoj ustanovi. Stručni kadar ove bolnice u posljednje dvije godine povećan je za 18 liječnika, a ovaj pozitivan trend nastavlja se i dalje.

Zdravstveni pregledi za branitelje

U suradnji s braniteljskim udrugama i županijskim zdravstvenim ustanovama, Sisačko-moslavačka županija pokrenula je projekt preventivnih zdravstvenih pregleda za branitelje u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“, NPB dr. Ivan Barbot Popovača i Lječilištu Topusko.

„Ove tri zdravstvene ustanove imenovale su svoje koordinatore za hrvatske branitelje. Oni za svakog hrvatskog branitelja organiziraju zdravstvene preglede i vode ih kroz ustanovu gdje obavljaju pregled. Želimo našim braniteljima osigurati kvalitetnu medicinsku skrb u Sisačko-moslavačkoj županiji“, istaknuo je župan Celjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 08:57