Potražnja za ovim unosnim zanimanjem u Hrvatskoj rapidno raste: mnogi ga opisuju kao posao iz snova i rade ga od gušta

 promo

Kaže se da ako izaberete posao koji volite, u životu nećete trebati raditi ni dana. Koliko je važno da se na poslu osjećamo sretno i zadovoljno, potkrepljuje i činjenica da tijekom svog radnog vijeka provedemo oko 30 % svojih budnih sati na poslu. Upravo zato, nikada nije kasno da se odvažimo na promjenu i krenemo slijediti svoje snove.

Dobra vijest za sve estete, poklonike ljepote koji imaju ukusa i osjećaj za sklad, je da trenutno vlada sve veća potražnja za dizajnerima interijera. Ako ste oduvijek imali žicu za osmišljavanje lijepih i kreativnih rješenja u prostoru i sanjali da jednog dana vaš život i posao nalikuje onom iz popularnih TV emisija o preuređenju domova, vrijeme je da razmislite o jednogodišnjim i dvogodišnjim programima obrazovanja za Dizajnere interijera koje provodi Veleučilište Aspira i Suvremeno učilište.

image

Polaznici programa na terenskoj nastavi

Program je osmišljen s namjerom da se oslobodi kreativnost polaznika te ih prenošenjem stručnih znanja i vještina nauči da svoje ideje što uspješnije ostvare u praksi. Obradovat će vas da uvjet nije predznanje, već samo želja za učenjem. Dakle, namijenjen je i osobama koje nemaju iskustva u dizajniranju interijera. Polaznici usvajaju sva potrebna znanja i vještine, od tehničkog crtanja do korištenja računalnog programa ArchiCad (programa za dizajniranje interijera).

Programi započinju uskoro u Splitu i Zagrebu i to: 1.godina 17.10.2024. a 2.godina u Splitu 18.10. a u Zagrebu 12.11. ove godine.

image

Dodjela uvjerenja

Prostor je ideja! Svaki prostor ima namjenu, kontakt s okolišem, identitet i estetiku. Stambeni prostor bilo da se radi o stanu ili kući bit će prvi i temeljni zadatak na kojem će polaznici razumjeti pojam, pristup i način projektiranja interijera. Dizajner interijera, međutim, ima i brojne druge prilike za zaposlenje. Arhitektonski studiji, građevinske tvrtke, proizvođači i prodavači namještaja… samo su neke od mogućnosti. Nastava se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela. Praktična nastava se odvija u suradnji s tvrtkama koje se bave dizajnom interijera i zasniva se na analizi slučajeva iz prakse te brojnim kreativnim radionicama vođenim od strane eminentnih stručnjaka iz područja dizajna interijera.

Povećan broj turističkih i ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj rezultirao je sve većom potražnjom za dizajnerima interijera sa znanjima iz dizajna javnih prostora i rada u graditeljskom naslijeđu. Specifična znanja i vještine, koja će te steći na ovom studiju, tražena su i u arhitektonskim studijima, građevinskim tvrtkama, u tvrtkama koje se bave proizvodnjom i prodajom namještaja. Također, uz stečene kvalifikacije možete i otvoriti vlastitu tvrtku za uređenje prostora stambene ili poslovne namjene, raditi i kao savjetnik u tvrtkama koje se bave urbanističkim uslugama i u svim vrstama medija koji se bave dizajnom poput stručnih časopisa, televizijskih emisija…

image
promo

ZADACI PROGRAMA:

KONCEPT: Primjena suvremenih materijala i tehnologija, važnost boje i rasvjete u dizajnu interijera, od ideje do djela, adaptacija u graditeljskom i ambijentalnom nasljeđu

REALIZACIJA: tehničko crtanje, skiciranje i crtanje, dizajniranje izložbenih prostora, projektiranje interijera javnih objekata, modeliranje prostora u 3 D tehnici, vizualizacije i rad u Twinmotionu.

PREZENTACIJA: izrada troškovnika i predstavljanje idejnog dizajnerskog rješenja klijentima

PROJEKT: izazovi u korištenju modernih materijala, projektiranje led rasvjete, kreiranje identiteta javnih prostora (ugostiteljski objekti, trgovine, dvorane…).

PROFESIONALNA PRAKSA: Prezentacija vlastitog portfolija, izrada životopisa, sastanak s klijentom, rad unutar dizajnerskog tima te ostvarenje projekta u stvarnom prostoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 10:29