Organizatori Trke na prstenac jamče nezaboravni vikend u Barbanu

Na konferenciji za medije na kojoj je u Puli 3. kolovoza najavljena manifestacija 47. Trka na prstenac, objavljena su i imena konjanika koji će se boriti za prestižnu titulu slavodobitnika Trke kojemu bi pokrovitelj trke, Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske u nedjelju, 21. kolovoza trebao predati Štit Predsjednika Republike.

promo 

„Za ovogodišnju Trku prijavilo se 19 natjecatelja, a odluku o plasmanu 16 konjanika u završnicu donio je Izvršni odbor Društva, prema izvješću Časnog suda,“ objasnio je proceduru odabira konjanika Milio Grabrović, vođa konjanika i sam višegodišnji sudionik Trke.

Iščekivanje je bilo veliko jer su sudjelovala čak 4 debitanata, a mogućnost za sudjelovanje na Trci dobilo je ukupno 16 konjanika koji su to izborili svojim nastupima na treninzima, kao i rezultatima te kriterijima koje je razmotrio izvršni odbor Trke prema izvješću Časnog suda. Do same trke održat će se još dva treninga koja će biti otvorena za posjetitelje pa će tako svi koji su zainteresirani moći vidjeti kako se zapravo barbarski vitezovi pripremaju za osvajanje slavodobitnikovog Štita.

Ove će godine stazu u Barbanu tako trčati:

1. Gvido Babić, kopljonoša Matija Verbanac,

2. Petar Benčić, kopljonoša Erik Roža,

3. Daniel Broskvar, kopljonoša Filip Pavlić,

4. Bruno Celija, kopljonoša Luka Lupetina,

5. Milio Grabrović, kopljonoša Aldo Paus,

6. Andrej Kancelar, kopljonoša Dragan Popović,

7. Kristijan Kancelar, kopljonoša Mateo Zulijan,

8. Luka Kancelar, kopljonoša Filip Filipović,

9. Antonio Osip, kopljonoša Jure Paus,

10. Stefano Osip, kopljonoša Nikola Milevoj,

11. Maksimilijan Rojnić, kopljonoša Juraj Rudan,

12. Goran Špada, koljonoša Enco Špada,

13. Diego Učkar, kopljonoša Leon Draguzet,

14. Silvio Učkar, kopljonoša Ivan Duras,

15. Aleksa Vale, kopljonoša Petar Roce,

16. Ovogodišnji debitant: Erik Žagrić, kopljonoša Ervin Racan

Sama manifestacija službeno započinje u petak navečer, 19. kolovoza, podizanjem zastave Trke na barbarskoj placi, a organizatori najavljuju kako će vikend u Barbanu, nakon dvije godine održavanja manifestacije u izvanrednim uvjetima, uz podršku sponzora i partnera, među kojima su Fortenova grupa i njezine kompanije Jamnica, Agrolaguna i Konzum, ove godine biti pravi doživljaj, s puno uzbuđenja i zabave.

„U subotu će se na Gradišću, s početkom u 17 sati održati Trka za viticu, a u večernjim će satima istarski lovci na barbanskoj streljani sudjelovati u tradicionalnom gađanju letećih meta, disciplina TRAP. „Ove godine se vraćamo tradicionalnim programima i veselimo se da će Barban ponuditi za svakoga ponešto. Bit će tu i izložba, nastup naših mladih iz glazbene škole pod nazivom Napa Bend, turnir u briškuli, 9. Robotrka u subotu, turnir u pljočkanju, koncert 100šterni ćo! Glazba Istre i Kvarnera u jazz aranžamnu, promenadni koncert limene glazbe, nastup mažoretkinja i KUD-a Barban i njihovih gostiju, “ istakao je Aldo Osip, predsjednik društva Trka na prstenac.

Za one koji vole dobru feštu, već u petak se kreće sa zabavnim programom, a noć nakon trke u subotu je rezervirana za Gustafe, Alena Vitasovića, Šajetu i Elija Piska, dok u nedjelju nastupa Jole i The Night Express bend. U ponudi će biti brojni štandovi koji će nuditi osvježenja i jela ne bi li gosti mogli uživati u zabavnom programu dugo u noć.

image

promo

Na ovogodišnjoj Trci očekuje se velik broj i gostiju iz svijeta politike, kulture, gospodarstva te javnog života, a bit će pozvani i predstavnici zakonodavne te izvršne vlasti Republike Hrvatske. Tradicionalno se očekuje dolazak župana Istarske županije, kao i istarskih gradonačelnika i načelnika susjednih te prijateljskih barbanskih općina.

Stoga Dalibor Paus, načelnik Općine Barban preporučuje svima koji planiraju doći u Barban da svakako dođu ranije radi lakšeg parkiranja te uživaju u ponudi Barbana do početka natjecanja. „Krenite i na trkalište Gradišće malo ranije, kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve. Očekujemo velik interes domaćih i stranih posjetitelja za ovogodišnju Trku. Preporuka je da svi željni dobre lokacije za praćenje Trke i za viticu i na prstenac dođu nešto ranije od početka trka,“ naglasio je Paus.

Za sve one koji manifestaciju neće moći pratiti uživo, 47. Trka na prstenac imat će izravni prijenos na drugom programu Hrvatske televizije u nedjelju, 21. kolovoza s početkom u 17 sati.

Više informacija o manifestaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:50