Moderne tehnologije kao revolucija sportskih događanja

Hologram i LED tehnologija oživjeli su ostavštinu Dražena Petrovića

Memorijalna utakmica Dražena Petrovića

Povodom 60. rođendana legendarnog Dražena Petrovića, Arena Zagreb nedavno je bila domaćin nezaboravne memorijalne utakmice koja je okupila više od 15 tisuća gledatelja u dvorani, a milijuni su pratili prijenos diljem Hrvatske i svijeta. Ovaj sportski spektakl, organiziran u čast jednog od najvećih košarkaša svijeta, postao je povijesni trenutak ne samo zbog svoje emotivne i sportske važnosti, već i zbog uvođenja inovativnih tehnologija koje su po prvi put predstavljene u Hrvatskoj.

Tehničku podršku ovom događaju, te produkciju sam utakmice radile su tvrtke WNG i PLAY PRO, na čelu s Aleksandrom Baždarićem i Richardom Breškovićem, koji su prepoznali su priliku da kombiniraju sport i napredne tehnologije, kojima se za publiku stvara jedan potpuno novi doživljaj. Svojim iskustvom u organizaciji sportskih evenata, spojili su tehničke inovacije kojima je predstavljena Draženova ostavština.

image

Memorijalna utakmica Dražena Petrovića

Jedan od ključnih elemenata događaja bio je Glass Floor tvrtke ASB iz Njemačke, koji je po prvi put predstavljen u Hrvatskoj. Ova interaktivna LED površina ranije prikazana na All-Star utakmicama u SAD-u i na nekoliko značajnih turnira u Europi, omogućila je da revijalna utakmica bude popraćena projekcijama koje su prikazale Draženov život i karijeru. Na Glass Flooru su prikazivani isječci iz Draženove karijere, a posebno emotivan trenutak bio je kada je cijela dvorana prisustvovala predstavljanju hrvatske košarkaške reprezentacije iz Barcelone ‘92.

Ovaj inovativni tehnološki alat ne samo da je omogućio dinamičnu prezentaciju, već je i stvorio interaktivne mogućnosti za sponzore, koji su kroz vizualne elemente mogli aktivno sudjelovati u događaju. Publika je bila oduševljena mogućnošću da na potpuno nov način proživi uspomene na Dražena.

image

Memorijalna utakmica Dražena Petrovića

Siz/

Druga tehnološka atrakcija koja je ostavila snažan dojam na publiku bio je hologram tvrtke Screen Rental iz Češke. Kroz napredne AI i CGI alate, tim je uspio stvoriti hologram Dražena Petrovića, koji je pred očima posjetitelja izgledao nevjerojatno stvarno. Ova tehnologija je omogućila generacijama koje nisu imale priliku vidjeti Dražena na terenu da ga dožive na način koji je gotovo jednako stvaran kao i gledanje uživo.

Hologram, u kombinaciji s interaktivnim LED podom, rasvjetom i glazbom, stvorio je emocionalni vrhunac večeri i podsjetio sve prisutne na Draženovu neizmjernu važnost za svjetsku košarku. Glazba Novih Fosila dodatno je pojačala atmosferu te stvorila jedinstveni spoj emocija, tehnologije i sporta.

Ovaj memorijalni događaj pokazao je da Dražen Petrović, unatoč preranoj smrti i dalje ostaje jedan od najvažnijih simbola ne samo hrvatske košarke, već i svjetskog sporta. Tehnologija koja je prvi put prikazana u Hrvatskoj osigurala je da Draženov duh ostane živ ne samo kroz uspomene, već i kroz tehnološke iskorake, dok su organizatori postavili visoke standarde za buduće sportske manifestacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2024 14:54