UOČI MAĐARSKE

Hrvatski tenisači u sigurnim rukama Igora Rajkovića i njegovog tima

Torino, 22.11.2021.- Službeno snimanje za Davis cup.

 Mario ĆuŽiĆ/hts

Hrvatski Davis Cup reprezentativci prije nekoliko su dana upisali pobjedu nad momčadi Australije, a već sutra ih očekuje susret protiv Mađarske u Torinu. Kako bi do Hrvatske i naših domova došle sve informacije i fotografije u pravo vrijeme brine vrijedan tim stručnjaka na čijem je čelu Igor Rajković, uz njega je tim Select PR-a, a tu je i fotograf Mario Ćužić koji se toliko uvukao pod kožu našim tenisačima da su ispred njegovog objektiva potpuno opušteni.

Pandemija korona virusa uvelike je promijenila i pravila izvještavanja s Davis Cupa. To je razlog i zašto hrvatski mediji više ovise o doprinosu ovih stručnjaka koji im redovno šalju izjave i fotografije, kako bi novosti iz reprezentacije ipak došle do hrvatske javnosti.

image

Torino, 25.11.2021.- Hrvatska i Australija igraju u prvom kolu Davis cup finala u Pala Alpitour dvorani u Torinu. Treći meč igraju Nikola Mektić i Mate Pavić protiv Alex de Minaura i John Peers. Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS

Mario ĆuŽiĆ/hts

“Moj radni dan počinje ujutro čitanjem poruka i mailova pristiglih tijekom noći, jer naravno i toga ima. Komunikacija s medijima, Kosmosom, ITF-om... to je glavni posao uz prikupljanje izjava, informacija, slanje medijima. Tijekom svih ovih godina mnogi kolege iz drugih reprezentacija su hvalili naše igrače da su odlični u komunikaciji s medijima i to mogu samo potvrditi, izvrsno je raditi s njima, jer su pravi profesionalci!” – otkriva Igor Rajković čija je suradnja s Hrvatskim teniskim savezom započela 2005. godine.

Hrvatska je u skupini D s Mađarskom i Australijom, a ako osvoji prvo mjesto, u četvrtfinalu će, također u Torinu, igrati protiv pobjednika skupine E (Italija, SAD, Kolumbija). U prvoj fazi natjecanje se održava u šest skupina, a nastavak igranja izborit će šest pobjednika skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije.

image

Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS

Foto: Mario ĆuŽiĆ/hts

Susretljivost naših reprezentativaca bitno olakšava posao i Igoru i medijima. Dio zanimljivosti, pogotovo kad su u pitanju fotografije "iza kulisa" objavljuju na društvenim mrežama, prvenstveno Facebooku i Instagramu, gdje se može vidjeti ono čega nikad nema u primjerice televizijskim prijenosima.

Partneri HTS-a su: HTZ, Janaf, Babolat, SIXT i Uniline. Hrvatska je do sada osvojila dva Davis Cupa. Susreti Davis Cup turnira prenosit će se na drugom programu HTV-a te na Sport klubu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 03:45