Franz Ferdinand, Joker Out, performerska svjetska krema i još 500 programa na 25. Špancirfestu

Samo nas nekoliko dana dijeli od početka najvećeg uličnog festivala, jubilarnog 25. Špancirfesta, koji počinje u petak u Varaždinu i u deset dana trajanja donosi više od 500 različitih programa

promo

 Turistička zajednica Grada Varaždina

Najveći je to ulični festival, kojim se obilježava završetak ljeta, pa vas pozivamo u Varaždin na španciranje, skupljanje doživljaja i nezaboravnih uspomena i odličnu zabavu za sve uzraste, od 18. do 27. kolovoza. Pred nama je čak deset dana sjajne atmosfere, odličnih programa, kreativne gastro ponude, 150 dječjih programa i radionica, glazbenih poslastica i pozitivnih emocija, po kojima je ovaj Festival nadaleko poznat. Da biste mogli uživati bez stresa i nervoze zbog traženja slobodnih parkirnih mjesta, Grad Varaždin i Turistička zajednica grada Varaždina osigurali su besplatan parking na prostoru Auto Kluba Varteks u Biškupečkoj ulici. Bit će dostupan svakog dana tijekom trajanja festivala od 17 sati, a od njega do središta Špancirfesta i natrag, do ponoći će besplatno voziti buseki javnog gradskog prijevoza.

image

promo

Turistička zajednica Grada Varaždina

Od samih početaka Špancirfesta posebno se ističe ulični program, koji je duša ovog Festivala, a performeri, čije su izvedbe doista umjetničke, na najljepšoj će pozornici na otvorenom, povijesnoj jezgri grada Varaždina, tijekom deset dana izvesti 70-ak vrhunskih programa od kojih će vam zastati dah. Možete li samo zamisliti tu raskoš izvedbi, boja i kreative?

Uz nezaobilazne štulaše u šarenim bojama i raznim kombinacijama, zabavljat će vas bubnjari nevjerojatne energije, majstori u plesu s vatrom, akrobati, a na ulicama ćete moći vidjeti i čudnovata vozila, kao i neobične instrumente. Posebna će atrakcija biti Orkestar sirena, inovativni glazbeni spektakl iz Francuske, koji prvi put dolazi u Hrvatsku. Naizgled obične sirene za zračnu uzbunu dio su dvaju lokomotiva inovativnog dizajna, koje će prolazeći ulicama, u višeglasnoj paradi, prirediti dosad neviđeni glazbeno scenski program. Već su obišli mnoge svjetske zemlje i dočekao ih je gromoglasan pljesak oduševljene publike pa isto očekujemo i na Špancirfestu.

image

promo

Turistička zajednica Grada Varaždina
image

promo

Turistička zajednica Grada Varaždina

Središnji varaždinski gradski trg, popularni Korzo, pretvorit će se u posebno bajkovito mjesto, zahvaljujući mađarskoj skupini LaLuz i njihovim svjetlosnim projekcijama na pročelja zgrada, sada već zaštitnim znakom Špancirfesta. Vizualne će čarolije biti i prvog dana Festivala, kada će umjesto vatrometa biti održan laser show, višestruko nagrađivan na domaćem i svjetskom tržištu. Atraktivan spoj klasične glazbe i moderne svjetlosti održat će se na jednako tako atraktivnom prostoru, ispred dvorca Stari grad.

image

promo

Turistička zajednica Grada Varaždina
image

promo

Turistička zajednica Grada Varaždina

Atraktivan je i glazbeni program ovogodišnjeg Špancirfesta. Na PAN pozornicu Stari grad stiže škotski rock bend Franz Ferdinand s predgrupom Joker Out. Franz Ferdinand jedan je od najvećih rock bendova novijeg doba koji je svojom glazbom obilježio cijelu generaciju. Prije njih, publiku će zagrijavati Joker Out, kojima popularnost raste iz dana u dan. Njihov hit „Carpe Diem“, dobio je epitet treće najvruće pjesme Eurosonga, a bend se može pohvaliti činjenicom kako je upravo ta pjesma ušla na Billboardov popis najviše streamanih pjesama u Hrvatskoj, jer samo na Spotify platformi ima više od 10 milijuna slušanja! Impresivni line-up Špancirfesta nastavljaju TBF, Silente, BluVinil, Buč Kesidi, Fran Vasilić, Neno Belan & Fiumens & Brass experience, Cro Pink Floyd Show, a za kraj Festivala - Parni valjak feat. Igor Drvenkar. Na ovoj pozornici ulaz na sve koncerte je - besplatan.

image

promo

Turistička zajednica Grada Varaždina
image

promo

Turistička zajednica Grada Varaždina

Odličnog će programa biti i na drugoj velikoj pozornici, Vili Bedeković powered by Kaufland, gdje će nastupiti slovenska svjetska atrakcija Perpetuum Jazzile, zatim grupa Cambi, a posljednjeg će dana biti održan koncert Nothing Else Matters. Preostali dani rezervirani su za neograničene količine smijeha uz predstave Kerekesh teatra i njihovih gostiju. Programi na ovoj pozornici ujedno su jedini programi Špancirfesta koji će se naplaćivati, a ulaznice možete kupiti na www.eventim.hr.

image

promo

Turistička zajednica Grada Varaždina

Ovo je samo mali dio onoga što vas čeka na Špancirfestu, a više informacija o programu potražite na službenim internetskim stranicama festivala www.spancirfest.com. I ne zaboravite, najbolja zabava za kraj ljeta je u Varaždinu!

image

TZVZ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 10:51