Edukativni mjuzikl: Đak veseljak i prometni znak – S policijom kroz igru i umjetnost, do znanja o prometnoj kulturi

Đak veseljak i prometni znak

Dana 27.09. 2022. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a u sklopu programa iz Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa održana je preventivna akcija Ministarstva unutarnjih poslova "Poštujte naše znakove održan je edukativni mjuzikl "Đak veseljak i prometni znak"

Ova akcija provodi se već 27.-u godinu za redom s ciljem podizanja svijesti o važnosti poštivanja prometnih propisa i učenja najmlađih sudionika u prometu o potencijalnim opasnostima. Cilj manifestacije je edukacija djece na temu prometne sigurnosti odnosno da ih se u prvim danima škole pripremi za sigurno sudjelovanje u prometu, uz neizostavnu senzibilizaciju roditelja, kao i ostalih odraslih sudionika u prometu, posebice vozača.

Ove godine dvorana je bila puna učenika iz OŠ Trnsko i Savski gaj. Nakon mjuzikla, djeca su imala prilike družiti se s policijom, vatrogascima, pripadnicima Crvenog križa, te su dobili brojne poklone koje im je pripremio PUZ.

"Policija će vas zajedno sa svojim partnerima i prijateljima naučiti puno toga važnog o pravilnom ponašanju u prometu i prometnim znakovima, zato ih pažljivo slušajte, jer, kao i uvijek, kada je riječ o prometu, prometnoj kulturi i prometnoj sigurnosti, posebice za one najmlađe, policija je za vas uvijek tu", riječi su kojima se djeci obratio Velimir Tišma, voditelj Službe prevencije u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

image

Đak veseljak i prometni znak

"Sretni smo što nakon dvije godine "korona" godine smo napunili MD Lisinski do posljednjeg mjesta. Djeca su pjevala s glumcima od prve pjesme, smijala se, ali što je najvažnije, naučila kako da prepoznaju prometne znakove. Sigurna sam da su iz iznimno razveselili i pokloni koje su dobili." rekla nam je suorganizatorica programa Iva Šalamon Reškovac.

Stoga je od iznimne važnosti, svake godine provoditi preventivne programe na temu sigurnosti u prometu.

Kad tvrtka ima tako velik utjecaj na društvo kao što ima Hrvatska elektroprivreda i kad društvo na različite načine snažno utječe na poslovanje HEP-a, brojna su dodirna područja u kojima se mogu provoditi partnerski projekti usmjereni na rast kvalitete života.

"HEP je i ove godine prepoznao značaj preventivno edukativnog programa za najmlađe. Bez njihove pomoći, djeca bila bi zakinuta za osmijeh, veselje ali i učenje o prometnim znakovima."zaključila je Šalamon Reškovac.

Na službenoj FB stranici Đak veseljak, je i snimka cijelog programa kako bi što više djece moglo vidjeti ovaj edukativni mjuzikl koji već generacije uči o prometnim znakovima.

image

Đak veseljak i prometni znak

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:27