PO IZBORU JUTARNJEG LISTA I HEP-a

KOJI JE NAJBOLJI ŠKOLSKI LIST? Odluka slijedi...

U nedjelju, 10. lipnja, Jutarnji list objavljuje pobjednike drugog natječaja “Biramo najbolji školski list godine”.

Na natječaj Jutarnjeg lista, čiji je glavni sponzor HEP, pristiglo je do 1. listopada 48 školskih listova u tiskanom obliku i 10 digitalnih izdanja škola iz raznih krajeva Hrvatske. Podjednakim omjerom na natječaj su se javile osnovne i srednje škole, pri čemu je ove godine na natječaj stigao veći broj digitalnih izdanja nego lani.

Svi tiskani školski listovi, objavljeni tijekom školske godine 2017./18., ući će u konkurenciju za najbolji školski list, pri čemu su sve škole kandidirale i po jedan učenički tekst.

Ove godine, naime, nagrađujemo škole i učenike u šest kategorija izbora: školski list godine (osnovne škole), školski list godine (srednje škole), novinski tekst godine (osnovne škole), novinski tekst godine (srednje škole) te digitalna izdanja godine za osnovne i srednje škole. Pristigle listove, digitalna izdanja i samostalne novinarske radove procjenjuje šesteročlano povjerenstvo Jutarnjeg lista, u sastavu: Nino Đula, zamjenik glavnog urednika Jutarnjeg lista, Lana Mindoljević Novak, urednica priloga Like!, Marijana Sever, urednica rubrike Život, Gordan Zečić, zamjenik urednika Nedjeljnog Jutarnjeg, Siniša Sušec, glavni urednik web portala jutarnji.hr, i Mirela Lilek, novinarka.

Natječajem promoviramo i nagrađujemo kreativnost, originalnost, marljivost, poduzetnost i medijske vještine osnovaca i srednjoškolaca.

Kvalitetu listova povjerenstvo procjenjuje na temelju grafičkog oblikovanja, kvalitete novinarskih formi tekstova, njihove kreativnosti i zanimljivosti. Povjerenstvo će listove procijeniti u dva kruga i u nedjelju objaviti pobjednike, koje i ove godine čekaju nagrade.

U dosad provedenom prvom krugu izbora članovi povjerenstva uočili su raznolikost tema, uz povećan opseg onih radova koji su usko vezani uz školska događanja. Također, u listovima osnovnih škola zamijećen je niz intervjua s javnim osobama, u prvom redu književnicima, ali i glazbenicima, čiju objavu ne bi zaobišli ni vodeći hrvatski mediji.

- Zadovoljni smo kvalitetom većine zaprimljenih listova, a posebno veseli kreativnost koju su učenici pokazali u digitalnim izdanjima. Odluku o najboljima bit će teško donijeti, zbog čega smo se i odlučili za dva kruga procjene - izjavila je članica povjerenstva Lana Mindoljević Novak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 02:31