Procjene s terena

Statistika ne ohrabruje: Puno ugostitelja u ponedjeljak nije otvorilo svoje lokale

Nisu svi ugostitelji stigli pripremiti objekte za otvaranje, neki zbog nedostatka novca, neki zbog mjera zaštite zdravlja
Ilustracija, terasa kafića
 / CROPIX
Nisu svi ugostitelji stigli pripremiti objekte za otvaranje, neki zbog nedostatka novca, neki zbog mjera zaštite zdravlja

Tisuće ugostitelja, konobara, barmena, kuhara i ostalih nakon mjesec i pol od početka primjene mjera za sprječavanje širenja epidemije Covid-19 vraća se na posao, a prvog dana rada, u ponedjeljak otvorilo se oko 50 posto ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj, ističe Vedran Jakominić iz Nacionalne udruge ugostitelja i Udruge Glas poduzetnika.

"Prve grube prve procjene s terena 'kažu' da se jutros otvorilo oko 50 posto od ukupno oko 35 tisuća ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj. Nisu svi ugostitelji stigli pripremiti objekte za otvaranje, neki zbog nedostatka novca, neki zbog mjera zaštite zdravlja u 'lockdownu', a ni oni koji rade sezonski te skuplji restorani. No, očekujemo da će se s normalizacijom situacije oko Covida-19 u idućim tjednima otvoriti i ostali. Njihovo poslovanje će o...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2025 17:41