Maksimalno okusa, minimalno otpada: ovo je proljetni Audi zero-waste meni Tvrtka Šakote, chefa restorana Nav

#FutureIsAnAttitude: neka promjene započnu u kuhinji! U društvu chefa kojem istraživanje nije strano podižemo zero-waste kuhanje na novi nivo.

Audi 0 waste Masterclass

Za budućnost, kao i za kuhanje, vrijedi kako rezultati ne ovise samo o inspiraciji, već i o pripremi i izvedbi. Usavršavajući tehnike i tražeći drugačiju perspektivu otkrivamo nove stvari i obogaćujemo svijet novim iskustvima.

Napredak, pomicanje granica, beskompromisnost te istraživački pristup zajednički su onima koji mijenjaju svijet nabolje. Audi 0 waste Masterclass manifest je svima koji žele doprinijeti svjetlijoj, održivoj budućnosti, u skladu s krilaticom Future Is An Attitude.

image

Tvrtko Šakota

Poznat po mijenjanju pravila i postavljanju standarda u kulinarskom svijetu, chef Tvrtko Šakota udružio je snage s Audijem u drugom Audijevom Masterclassu.

Stvarajući novu hrvatsku kuhinju i koristeći isključivo mikrosezonske namirnice iz biodinamičkog uzgoja, Tvrtko se pridružio projektu koji spaja održivost i gastronomiju po principu zero-wastea.

Sa partnerima Audi radi na nizu projekata poput filtriranja mikroplastike, dronova koji brinu o bioraznolikosti te produljivanja životnog vijeka starim litij-ionskim baterijama.

image

Audi 0 waste Masterclass

"Promjene počinju i u kuhinji: zero-waste kuhanje temelji se na reduciranju otpada prilikom kuhanja s ciljem iskorištavanja maksimuma od svake namirnice.

Budućnost je stvar stava, a i ja sam poznat po tome da imam stav koji je uvelike odredio moj put. Često sam u odlukama bio beskompromisan, spreman pogriješiti, ali uvijek istraživati, pomicati svoje i tuđe granice kako bi promovirao nešto u što vjerujem.

Svatko od nas može pridonijeti promjenama nabolje. Od izbjegavanja nepotrebne plastične ambalaže do odabira porijekla, zero-waste nas usmjerava potpunom iskorištavanju namirnice.

Kroz tehniku i napredak, ali uz potpuno prirodan pristup želimo pokazati kakvo kuhanje može biti – rekao je chef koji je promijenio percepciju veganske i makrobiotičke kuhinje u javnosti, postavio temelje domaćeg streetfooda, a odnedavno, kroz jedinstveno iskustvo prilagođeno svakom gostu, u restoranu Nav predstavio i pojam personal dininga."

Namirnica je zvijezda ovog savjesnog i profinjenog jelovnika te je cijeli proljetni meni Audi 0 waste Masterclassa baziran na mrkvi.

U formi video Masterclassa chef Tvrtko Šakota i Audi predstavljaju tri jela od mrkve kao inspiraciju za otkrivanje novih okusa ove namirnice, ali i za promišljenije kuhanje.

Za predjelo, tartar od mrkve s gelom od soka mrkve. Glavno jelo, pečene mrkve u soli s humusom od domaćeg bijelog graha, govedinom i pestom od lišća mrkve. Za desert, mousse od mrkve. Jelovnik koji odiše filozofijom – Future Is An Attitude!

Recepte preuzmite ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:30