Po završetku ljetne sezone na Jadranu, dio radnika seli se na europska zimovališta gdje za bolju plaću rade jednake poslove kao i u domaćim hotelima i restoranima.
- Kuhari zarađuju između 1.500 i 1.900 eura neto, konobari pak mogu dobiti od 1.400 do 1.800 eura, a sobarice, maserke, kozmetičarke, recepcionari i domari oko 1.500 eura na mjesec – ističe Aleksandra Berteld, direktorica agencije Euro-careera, posrednika između radnika iz hrvatske i inozemnih hotela i ski resorta.
Berteld ističe kako su uvjeti koji se nude sezonskim radnicima puno bolji od onih na domaćem tržištu. Dodaje kako je hotel s četiri zvjezdice u Tirolu u svom posljednjem oglasu kuharu nudio mjesečnu neto plaću od 1.800 eura za 52 radna sata tjedno. Uz to osiguravaju i božićnicu, naknadu za godišnji odmor, ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....