Njihovi mliječni proizvodi nalaze se na svakoj zagrebačkoj tržnici. Svježe mlijeko, sir, slatko i kiselo vrhnje, kajmak, jogurt i namazi zagorske mljekare Veronika svakodnevno privlače znatiželjne poglede prema rashladnim vitrinama. Malo tko u Hrvatskoj danas nije čuo za ovu mljekaru koja je na tržište ušla s novom filozofijom, jedinom kojom je mogla konkurirati velikim mljekarama – kvaliteta umjesto kvantitete.
Mini mljekaru Veronika u Desiniću, mjestu udaljenom desetak kilometara od slovenske granice, osnovao je Mladen Šurbek s idejom udruživanja malih zagorskih farmera još krajem 1990-ih.
Kad je počela s radom 2001. godine, bila je prva mljekara na tom području te je do danas ostala i jedina. U prvoj godini bilo je samo sedam zaposlenika, ali već nakon dvije godine, bro...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....