"Meso teške svinje, ljuta i slatka paprika, sol, bijeli papar i bijeli češnjak, a ovo drugo je sve ljubav." Tako će nam tajnu za spravljanje vrhunskog baranjskog kulena otkriti Slobodan Stanković, baranjski proizvođač kulena i jedan od inicijatora osnivanja i gradnje ‘‘Kuće baranjskog kulena‘‘ u Branjinom vrhu, mjestu pokraj Belog Manastira, u biti prigradskom naselju jedinog grada u Baranji. Ukupno su četiri godine prošle od ideje do realizacije ovog projekta ukupne vrijednosti 12,5 milijuna kuna, od kojih je 85 posto osigurano sredstvima Europske unije, a već dvije i pol godine iz pet proizvodnih pogona u sklopu ‘‘Kuće baranjskog kulena‘‘ izlaze prave delicije, koje su iznimno tražene u Hrvatskoj i inozemstvu, ali i nagrađivane na raznim sajmovima. No, istovremeno se traže i mlad...
KUĆA BARANJSKOG KULENA
‘Meso teške svinje, ljuta i slatka paprika, sol, bijeli papar i bijeli češnjak, a ovo drugo je sve ljubav...‘
U sklopu projekta vrijednosti 12,5 milijuna kuna, od kojih je 85 posto osigurano sredstvima EU-a traže se i mladi kulenari
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....