MLADI POLJOPRIVREDNIK

Žive u jedinstvenoj kući u Hrvatskoj, a tradicionalnoj namirnici dali su moderan štih: ‘Od nje se može vrlo pristojno živjeti...‘

‘Od heljde radimo sve - krekere, griz, tjesteninu, mlince, čak i jastuke‘

Tamara i Dario Pocedulić

 Željko Hajdinjak/Cropix
‘Od heljde radimo sve - krekere, griz, tjesteninu, mlince, čak i jastuke‘

Izbor za najboljeg mladog poljoprivrednika/poljoprivrednicu, koji će predstavljati Hrvatsku na izboru za najboljeg europskog poljoprivrednika, ušao je u završnu fazu. Stručni ocjenjivački sud odabrao je 20 najboljih. Ovo su njihove priče


Najlakše je raditi ono što rade svi, zaključili su supružnici Tamara i Dario Pocedulić pa umjesto da sve hektare svojeg zemljišta zasiju kukuruzom, pšenicom i uljaricama, odlučili su na velik dio posijati heljdu. Bilo je to 2011. godine i do danas nisu požalili. Jest da je s heljdom znatno više posla i muke, a tada nisu znali ni je li domaće tržište uopće spremno za heljdu, ali mladi i skloni riziku, upustili su se u mukotrpan posao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 15:55