UPRAVO OBJAVLJENO

Vujnovac se povlači iz operativnog upravljanja najvažnijih tvrtki, poznato je tko će ga zamijeniti

Pavao Vujnovac ostaje vlasnik svih tvrtki u sustavu

Pavao Vujnovac

 Neja Markicevic/Cropix

Pavao Vujnovac povlači se iz upravljačkih funkcija u ‘ENNA grupi‘, a na čelu jedne od tvrtki u sastavu Grupe ‘Energiji naturalis‘ zamijeniti će ga Boštjan Napast, priopćeno je iz ‘ENNA Grupe‘.

- Pavao Vujnovac ostaje vlasnik svih tvrtki u sustavu, no povlači se iz operativnog, svakodnevnog upravljanja ENNA grupom, kao i s mjesta predsjednika uprave Prvog plinarskog društva. Energiju naturalis napušta i Damir Spudić, dosadašnji glavni financijski direktor. Vujnovac i Spudić i u ENNA-i će u budućnosti preuzeti nadzorne funkcije, baš kao što to čine i u drugim tvrtkama i projektima u kojima se Vujnovac pojavljuje kao investitor – navodi ‘ENNA Grupa‘.

Ove promjene u samom vrhu grupacije, pojašnjava se u spomenutome priopćenju, događaju se u sklopu procesa promjene korporativne strukture i pripreme ENNA grupe za prvu javnu ponudu dionica na tržištu kapitala (IPO) i investicijski ciklus vrijedan više od milijarde eura. Sabina Škrtić ostaje članica uprave ENNA grupe zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku te nastavlja svoj rad na izgradnji Enne u modernu europsku zelenu kompaniju. Iz Vujnovčeve kompanije podsjećaju da su u pripremama za IPO Prvo plinarsko društvo i njegove tvrtke kćeri u inozemstvu (PPD grupa) izašle iz sastava ENNA grupe i prešle u vlasništvo tvrtke Blue Horizon, u stopostotnom vlasništvu Pavla Vujnovca, također sa sjedištem u Vukovaru.

Boštjan Napast dolazi na čelo ‘Energije naturalis‘ nakon što je od 2021. dosada vodio Luku Koper. Prethodno je više od 20 godina radio u slovenskom energetskom sektoru, prvo u ‘Petrolu‘, a zatim i u ‘Geoplinu‘.

- Čovjeka kao što je Boštjan dugo sam želio vidjeti u našem timu. Drago mi je da su se okolnosti poklopile i da se moja želja sada realizirala. On je vrhunski profesionalac s velikim iskustvom u energetici i sjajnim rezultatima u logistici. Cijenim njegove ljudske i profesionalne kvalitete i vjerujem da ENNA grupi donosi upravo ono što nam treba u zahtjevnim planovima koje smo si zacrtali. Upravljanje ENNA grupom mu prepuštam s punim povjerenjem i imat će moju punu podršku kao i podršku cijelog sustava – poručio je Pavao Vujnovac. Napast je najavio da se pred ‘Energijom naturalis‘ nalazi ‘puno učenja, novih tehnologija, zahtjevnih i pionirskih projekata‘.

- Bit će silno uzbudljivo i tome se veselim. Siguran sam da ćemo zajedno napraviti velike stvari i svima nam želim sreću i uspjeh na tom put – izjavio je novi predsjednik Uprave ‘Energije naturalis‘.

Kada su u pitanju druge kadrovske promjene u Vujnovčevoj kompaniji, objavljen je ostanak Antonije Glavaš i Ivane Ivančić u Upravi Prvog plinarskog društva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 13:49