ENERGETIKA 2024.

Vodeći menadžeri i stručnjaci na skupu Hanza Medije govorit će o zelenoj tranziciji naše energetike

Sudjelovat će čelnici Ine, HEP-a, PPD-a, E.ON-a Hrvatska, Končara te predstavnici Europske komisije

Prošlogodišnja konferencije ‘Energetika 2023 - Sigurnost opskrbe i cijene energenata‘ 

 Marko Todorov/Cropix

Ključni dionici domaće energetike, predvođeni predsjednicima uprava najvećih kompanija poput Ine, HEP-a, PPD-a i E.ON-a Hrvatska, okupit će se u srijedu, 7. veljače, na konferenciji Jutarnjeg lista Energetika 2024. - Zelena tranzicija hrvatske energetike. U fokusu konferencije su aktualni trenutak u prelasku našeg gospodarstva s fosilnih na izvore energije iz obnovljivih izvora, procjene daljnjeg tempa te tranzicije na kraći i duži rok, kao i tehnološke promjene koje donosi zelena tranzicija.
Skup će uvodno pozdraviti povjerenica Europske komisije za energetiku Kadri Simson i ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, a uvodnu prezentaciju održat će voditelj poslovnog savjetovanja za sektor energetike u jugoistočnoj Europi u konzultantskoj kući PricewaterhouseCoopers Mislav Slade-Šilović. Nakon toga uslijedit će prvi panel konferencije pod nazivom "Transformacija hrvatske energetike", s uvodnim obraćanjem predsjednika Uprave Hrvatske elektroprivrede Vice Oršulića. Uz njega, na panelu sudjeluju predsjednik Uprave ENNA Grupe Boštjan Napast, predsjednica Uprave Ine Zsuzsanna Ortutay, predsjednik Uprave E.ON-a Hrvatska Andreas Rorig, predsjednik Uprave trvrtke LNG Hrvatska Ivan Fugaš i predsjednik Uprave Končara Gordan Kolak.

image

Prošlogodišnja konferencije ‘Energetika 2023 - Sigurnost opskrbe i cijene energenata‘

Marko Todorov/Cropix

"Zelena energija i tehnološki izazovi budućnosti" naziv je drugog panela konferencije, na kojem sudjeluju predsjednik Uprave Agencije za ugljikovodike Marijan Krpan, direktorica Gospodarsko-interesnog udruženja obnovljivih izvora energije Maja Pokrovac, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen i direktorica Sektora industrije i održivog razvoja Hrvatske gospodarske komore Marija Šćulac Domac, uz moderiranje Mislava Togonala.
Jutarnji list objavit će 8. veljače specijalni prilog o konferenciji i ključnim kretanjima u domaćoj energetici koja se očekuju u ovoj i idućim godinama.

image

Energetska konferencija 2024.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 21:00