Dani hrvatskog pršuta

U zadnjih pet godina izvoz pršuta porastao 14 puta

Ovo što se događa s pršutom u zadnje tri, četiri godine je uistinu spektakularno, kazao je predsjednik uprave PPK
Dragan Kovačević, potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam, Ana Babić iz pršutane Voštane, Drago Pletikosa, predsjednik Udruge drniškog pršuta, Igor Miljak, predsjednik Uprave PPK Karlovac, Ante Madir, izvršni direktor Klastera „Hrvatskog pršuta“.
 Biljana Blivajs / CROPIX
Ovo što se događa s pršutom u zadnje tri, četiri godine je uistinu spektakularno, kazao je predsjednik uprave PPK

- Zbog svojih vrhunskih senzornih svojstava i specifične tradicionalne tehnologije proizvodnje, hrvatski pršuti imaju veliki izvozni potencijal i potencijal za plasman u turizmu kroz gastronomsku ponudu. Najnoviji statistički podaci za 2018. godinu pokazuju porast izvoza proizvoda od plećke i buta za gotovo 60 posto, ali nažalost još uvijek ne pokrivamo niti trećinu uvoza. Potrebne su nam nove investicije i ulaganje u nove proizvodne kapacitete pršuta kako bi udvostručili proizvodnju i sa 700 000 komada godišnje podmirili barem potrebe domaćeg tržišta'', istaknuo je Dragan Kovačević, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za poljoprivredu i turizam, na konferenciji za novinare kojom je najavljena manifestacija Dani hrvatskog pršuta.

Ante Madir, izvršni direktor Klaste...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2025 13:40