OSTVARIO SNOVE

Rodio se i odrastao u Australiji, ali na Pelješcu je pronašao svoj dio raja: Sada otvara hotel vrijedan 6 milijuna eura

Kažu da će pored hotela graditi svoj novi projekt...

Hotel Crystal

Ovaj tjedan hotel Crystal u Orebiću počinje raditi. Riječ je o novom hotelu koji je kategoriziran s četiri zvjezdice i ima 30 smještajnih jedinica. Vlasnik je privatni investitor, Branko Peter Puljich, koji je rođen u Australiji, gdje je i živio, a već devet godina živi u Orebiću. Ukupna investicija je više od šest milijuna eura.

Hotel ima podzemnu garažu, parking, svoju privatnu praonicu rublja, saunu i fitness. Prizemlje je zauzeo à la carte restoran i bar s kuhinjom poluotvorenog tipa. Restoran Salt ima bar, vanjsku terasu i unutarnji prostor kapaciteta 150 osoba. Usluga je à la carte. Na prvom i drugom katu su sobe.

Dokumentacija i gradnja

- Projekt je počeo prikupljanjem dokumentacije 2019. godine, a iskop i zemljani radovi u siječnju 2020. Zbog izbijanja pandemije covida projekt je stagnirao, tako da se s gradnjom zapravo krenulo u rujnu 2020. godine, ali je potom uslijedio i prekid u 2021. godine. Krajem ožujka ove godine hotel Crystal, nakon dugog čekanja, dobio je uporabnu dozvolu. Kategoriziran je s četiri zvjezdice i postavljen je već na online rezervacijske sustave, uključujući Booking com. Hotel će biti otvoren cijelu godinu. Tijekom mirnije predsezone i posezone organizirat ćemo team buildinge, proslave ... - objašnjava Fani Marinović, direktorica hotela kojim upravlja Puljicheva tvrtka Nice Hold iz Orebića.

Direktorica hotela otkriva da su zaposlenici hotela lokalno stanovništvo s Pelješca i s Korčule. Hotel Crystal, tvrdi ona, bit će zanimljiv obiteljima s djecom. Ponajprije zbog blizina plaže i šetnice.

- U neposrednoj je blizini trajekt, brodice, stajalište autobusa, što omogućava brz transport i dolazak u destinaciju. Brzi internet i prostrani balkoni vrlo su atraktivni za goste koji mogu imati svoj home office, kao i za digitalne nomade - objašnjava Fani Marinović i nastavlja: - Gradnjom Pelješkog mosta sve više turista slobodnije razmišlja o dolasku na Pelješac. Nema više dugačkih čekanja na granici ili prepunog trajekta.

Novi projekt u pripremi

Investitor Branko Peter Puljich tvrdi da tko god dođe na Pelješac, zaljubi se i pronađe svoj dio raja. Inače, vlasnik direktor tvrtke Nice Hold i investitor u hotel, rođen je i odrastao u Australiji. No, obitelj mu potječe iz Vašarovića u Hercegovini. Obitelj Puljich se bavi građevinarstvom i imaju vrlo uspješan specijalizirani posao gradnje domova za starije osobe. Kako je više puta bio na godišnjem odmoru u Hrvatskoj, odlučio se preseliti ovdje, jer mu se svidio stil života i sigurnost u kojoj mu djeca mogu odrastati.

Puljichev posao u Hrvatskoj nije završio otvorenjem hotela u Orebiću. Prema neslužbenim informacijama, u pripremi je gradnja poslovno stambenog centra odmah do hotela. U sklopu tog centra planira se gradnja velike podzemne garaža i poslovni prostori za najam u prizemlju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 12:43