Početak ovogodišnje turističke sezone obilježili su apeli ugostitelja s Jadrana koji su prizivali vladu nekoliko tjedana uoči početka glavnog dijela sezone. Vlada je na kraju popustila i odobrila povećanje kvota za uvoz stranaca, no mnogi su postavljali pitanje zar na zavodu za zapošljavanje nema dovoljno radne snage koja bi popunila radna mjesta u restoranima i hotelima.
Možda i ima, no hrvatski školovani konobari i kuhari više ne žele raditi, odnosno biti izrabljivani od strane domaćih ugostitelja.
Radije odlaze u inozemstvo. U Italiju, Irsku, Njemačku, na kruzere...
Evo što o tome kaže jedan konobar iz Opatije, koji je zamolio za anonimnost.
“Za nedostatak školovanih radnika ugostitelji su si sami krivi jer su nas profesionalce godinama izrabljivali. Radili smo po 12 sati...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....