povrtlarska proizvodnja

Počela berba rajčica u Belju, ubrano već 150 tona

Domaće rajčice su, za razliku od uvoznih, ukusne i sočne i na tržište dolaze kroz kratke lance opskrbe čime zadržavaju svoju kvalitetu i nutritivne vrijednosti
Domaće rajčice su, za razliku od uvoznih, ukusne i sočne i na tržište dolaze kroz kratke lance opskrbe čime zadržavaju svoju kvalitetu i nutritivne vrijednosti

Početkom travnja svake godine kreće prva berba rajčica u stakleniku u Mitrovcu pa su prve zrele rajčice iz Belja već stigle na tržište. U stakleniku veličine 4,5 hektara, rajčica je zasađena u siječnju i brat će se do kraja studenog. O tri vrste rajčica, koje se uzgajaju u stakleniku, brine se 49 radnika koji ih beru u punoj zrelosti. Zbog kvalitete plodova i distribucije na prodajna mjesta, rajčica se bere minimalno četiri dana u tjednu i odmah nakon berbe slijedi otprema.

„Do sada smo ubrali više od 150 tona domaćih rajčica koje su odmah nakon berbe otpremljene u trgovačke centre. Svaka naša biljka godišnje da oko 20 kilograma zrelih plodova, ali traži puno brige i sunca pa je zato lokacija u Mitrovcu posebno pogodna za uzgoj rajčice“, ističe Robert Marković...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. prosinac 2025 21:55