U prvoj polovici godine uzgajivači zaštićenih ovaca na otoku Pagu imaju najviše posla jer u tom periodu dva puta dnevno bez obzira na životne ili vremenske okolnosti traje mužnja zaštićenih Paških ovaca iz čijeg mlijeka se dobiva Paški sir i Paška skuta.
„Sezona mužnje je na vrhuncu i do sada je vrlo dobra. Imamo dosta mlijeka, a ostaje vidjeti hoćemo li uspjeti prodati sir“, ističe Martina Pernar Škunca, suvlasnica Paške sirane operativno zadužena za marketing i izvoz, koja dodaje da se mlijeko za Paški sir može dobiti isključivo od mlijeka Paških ovaca koje vrše ispašu na otoku Pagu. Procjenjuje se da ih na otoku ima između 35 i 42 tisuće. Problem je i to što zbog niza ograničenja nema većeg prostora za povećanje proizvodnje Paškog sira. Paška sirana ima vlastito st...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....