SASTALI SE S UPRAVOM

Ogorčeni Lidlovi zaposlenici javili se nakon dvodnevnog štrajka: ‘Uspjeli smo, dižu nam plaće! Ali...‘

Radnici u skladištu dobivaju u prosjeku između 850 i 900 eura neto, i to za rad od 9,5 sati dnevno.

Radnici Lidla

 /Danica.hr/Čitatelj

Radnici Lidlovih skladišta u Jastrebarskom i Perušiću u četvrtak i petak su obustavili rad nezadovoljni obračunom plaće za kolovoz.

Portalu Danica nakon toga se javila radnica Lidla i priopćila radosnu vijest – uprava im diže plaće.

U petak su se sastali s predstavnicima poslovodstva koji su im obećali poboljšanje materijalnog statusa. Konkretnu ponudu dobit će idući tjedan.

“Sretni smo jer su nam obećali dići plaću. Ali, čekat ćemo ponudu, da vidimo što nude. Jedno im mora biti jasno: ne odustajemo! Spremni smo i na dugotrajni štrajk“, rekla je za portal Danica radnica Lidla sinoć.

Prema infromacijama portala Danica, radnici u skladištu dobivaju u prosjeku između 850 i 900 eura neto, i to za rad od 9,5 sati dnevno. Pogodilo ih je to što su nekim radnicima plaće bile niže nego početkom godine, unatoč povećanom opsegu posla.

Radnike je posebno pogodio i tekst objavljen na istoimenom portalu u kojem se navodi kako je prosječna neto plaća u Lidlu prošle poslovne godine iznosila 1234 eura.

Iz Lidla su kasnije u petak potvrdili da je dio njihovih radnika obustavio rad jer su nezadovoljni plaćama za srpanj i kolovoz.

“Naši zaposlenici niti u jednom trenutku nisu bili zakinuti za ijedan dio svojih primanja te su plaće isplaćene sukladno ugovorima o radu te odrađenim satima u obračunskim mjesecima.

Neto plaća je ispala u usporedbi s prošlom godinom nešto niža jer je tvrtka prošle godine za iste mjesece isplatila jednokratni i dobrovoljni bonus zaposlenicima nevezano za njihove ugovore o radu”, tumače u Lidlu.

Takav dobrovoljni bonus, zaključuju, isplatili su i početkom ove godine kada su zaposlenicima standardno uz 13. plaću dodatno isplatili i 14. plaću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:49